Uitwisseling met Salonta voor jongeren

Tussen leerlingen van het Boxtelse Baanderherencollege (BHC) en de Roemeense zusterstad Salonta vond al verschillende keren een uitwisselingsproject plaats. In maart en mei worden nieuwe ontmoetingen tussen Nederlandse en Roemeense jongeren tot stand gebracht op initiatief van Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren. Iedereen van 14 tot 17 jaar die belangstelling heeft voor het project, kan zich aanmelden.

Kennismaken met elkaars leefwereld. Dat is het doel van de ontmoetingen tussen Nederlandse en Roemeense jongeren. De deelnemers logeren bij elkaars gezinnen, laat Jos Geerts weten. De voorzitter van de stichting Boxtel-Salonta staat al jaren aan het roer van de uitwisselingen. Voorheen vonden die plaats met enkel jongeren van het BHC, nu is ervoor gekozen het project open te stellen voor alle tieners van 14 tot 17 jaar. ,,Ik heb al verschillende aanmeldingen", vertelt Geerts. ,,Uiteindelijk hopen we op een groep van twaalf jongeren uit te komen."

De kosten van de 'family to family-uitwisseling' bedragen ongeveer 135 euro, exclusief reisverzekering. Hierin zit de retourvlucht van Eindhoven naar Debrecen en het vervoer naar Salonta inbegrepen. De Roemeense groep komt tussen 24 en 31 maart naar Boxtel. Een maand later, op 28 april, brengen de Nederlandse jongeren een achtdaags bezoek aan Salonta.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunnen mensen contact opnemen met Jos Geerts via telefoonnummer 06-51 39 04 01 of e-mail: jos.geerts@ziggo.nl.


Promostands
in Boxtel over
jeugdcarnaval

Prins Xander d'n Urste en prinses Silke d'n Urste regeren dit jaar tijdens carnaval over de donseendjes van Eendengat. Het prinselijk paar en haar gevolg zijn tijdens carnaval volop aanwezig in de Kwekpoel. Voor meer informatie over de leutctiviteiten voor de jeugd in Boxtel kunnen belangstellenden zaterdag 27 januari terecht bij kraampjes in het centrum en in winkelcentrum Oosterhof.

Tussen 11.00 en 15.00 uur staan leden van De Knokkers bij de promostands aan de Rechterstraat (nabij boekhandel Bruna) en in winkelcentrum Oosterhof om uitleg te verzorgen. Zanger en gitarist Boaz brengt ook een bezoek aan de infostands. Een partypas voor de Kwekpoel is te verkrijgen bij Ring & Go aan de Rechterstraat en bij de infobalie van supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof. Deze pas is goed voor vier avonden toegang tot het feestpaleis en kost zeven euro.


Carnaval in B-pool

Jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat wordt tijdens carnaval opnieuw omgedoopt tot B-Pool. Tieners van 12 tot en met 16 jaar kunnen er vier dagen carnaval vieren. Kaarten zijn nu te koop voor 3,50 euro en zijn tot met 4 februari te bestellen via het aanvraagformulier op www.btown.nl/bpool. Als niet alle kaarten verkocht worden in de voorverkoop kunnen jongeren tijdens carnaval aan de deur tussen 21.00 en 23.00 uur nog kaarten kopen à 5 euro.