Afbeelding
Foto: Taekwondo Dekker

WANROIJ TE STERK VOOR HCB '92

Boxtelse handbalsters verliezen pittig duel

De nummer vier van de ranglijst, HVW uit Wanroij stond zondag op het programma voor HCB '92. Voorafgaand aan het duel wisten de Boxtelse handbalsters dat het een pittige strijd zou worden. Met snelle aanvallen trok HVW in eigen huis uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe: 19-10.

HCB '92 moest vanaf het begin de verdediging goed op orde hebben om HVW niet te laten passeren. De Boxtelse vrouwen waren echter nog niet helemaal wakker. Hoewel de speelsters regelmatig goed uitstapten, waren ze niet snel genoeg terug om tegenaanvallen van HVW het hoofd te bieden. Met diverse doelpunten profiteerde de thuisploeg hiervan en zij liep via snelle aanvallen flink uit. De formatie uit Boxtel had hier geen antwoord op. Ondanks dat HCB'92 ook regelmatig goede aanvallen op touw zette, rondden de voorwaartsen deze niet goed af waardoor de keeper van de tegenpartij meerdere ballen kon pareren. Gelukkig wisten Miranda van Engelshoven en Annemarie Sens de nul van het scorebord te halen. Ruststand: 9-3 in het voordeel van de handbalsters uit Wanroij.

VOL VOOR KNOKKEN

Coach Mirjam van Weert gaf in de rust aan waar de mogelijke gaten zaten. Advies was alert zijn op balverlies en rustig de aanval opzetten om kansen te creëren. HCB '92 moest vol blijven houden in de verdediging en er hard voor knokken. Vol vertrouwen sprintten de handbalsters na de pauze het veld weer op.

Desalniettemin bleven doelpunten aan het begin van de tweede helft uit voor HCB'92. De tegenpartij wist daarentegen meerdere malen te scoren waardoor de stand al snel op 13-3 stond. Daarna begon het echter te draaien bij de Boxtelse speelers en leek het advies van de coach zijn vruchten af te werpen. De ploeg startte de aanvallen goed in en wist de kansen beter te benutten. Er was in de tweede helft mooi samenspel tussen de Boxtelse vrouwen, die elkaar steeds beter wisten te vinden. Doelpunten bleven dan ook niet uit.

OPLEVING

Van Engelshoven passte naar Bettine de Kok, die zichzelf goed vrij speelde en vanuit de linkerhoek wist te scoren. Sens maakte een punt vanuit een vrije worp en Inge van Drunen passeerde dankzij een snelle aanval ook de keeper van HVW. Na een doelpunt van de tegenpartij vond HCB '92 wederom meerdere malen het vijandelijke doel. Door goed instarten van Sens wist Mandy van Abeelen de bal op de cirkel te ontvangen en te scoren. Nonja Vanhout maakte nog 14-8 nadat zij van Sens de bal kreeg teruggespeeld.

Maar de inhaalrace werd niet voortgezet, want de tegenstander kwam met meerdere snelle en succesvolle aanvallen. HVW liep uit naar negentien doelpunten en alleen Van Engelshoven en Sens konden nog scoren voor HCB '92.

Programma zaterdag 27 januari

HCB '92 E1 – Handbal Someren E1        09.05

HCB '92 DC1 – Lido DC1        10.10

Programma zondag 28 januari

HCB '92 DA1 – Someren        09.15

HCB '92 DS1 – Lido        10.40

HCB '92 DS2 – KPJD        12.10

Programma zondag 28 januari

Zephyr/HCB '92 HC1 – Delta S.        09.55


SPANNING OM BOVENSTE PLEKKEN IN BRTC

Taverbo-Sabo 4 klimt naar tweede plaats op ranglijst

Door de winst op Taverbo-Sabo 3 stijgt Taverbo-Sabo 4 naar de tweede plek in de Boxtelse Recreatieve Tafeltenniscompetitie (BRTC). Koploper De Horntreffers loopt verder uit op de concurrentie dankzij de zege (6-4) op Grand Café Rembrandt. Maar daaronder is het razend spannend: het verschil tussen de nummers twee en vijf op de ranglijst bedraagt welgeteld één punt.

Door de verliezen van het eerste en derde team van Taverbo-Sabo én Grand Café Rembrandt is de vierde tafeltennisploeg van Taverbo-Sabo nu 'best of the rest'. Momenteel gaat De Horntreffers eenzaam aan kop op zeven punten afstand van de nummer twee. Tijdens de partij tegen Grand Café Rembrandt kwam de tafeltennisploeg al snel op 3-0. Maar deze achterstand werd door de spelers Hans Stoker, Gerrie Hoenselaars en Arnold van der Heijde omgebogen in een 3-4 voorsprong. Maar voor De Horntreffers won Hans van Weert zijn twee enkelspelen en broer Ad van Weert liet Hoenselaars kansloos door in drie games eenvoudig te winnen.

Taverbo-Sabo 4 won zeer overtuigend van Taverbo-Sabo 3. Peter de Rooij bleef ongeslagen en won ook nog samen met Toon van Geel het dubbelspel. Henk IJsseldijk en Luke van der Schans van Taverbo-Sabo 3 brachten met drie gewonnen partijen de spanning nog terug. Daarna was het snel afgelopen en won Taverbo-Sabo 4 de overige wedstrijden.

De Firma Fotografie begon zeer gemotiveerd tegen Taverbo-Sabo 1 en kwam al gauw op een 3-1 voorsprong. De tegenstander kwam echter terug tot 3-3. Maar Stef Schellens en Henk van de Laak van De Firma Fotografie lieten er in hun twee resterende enkelspelen geen gras over groeien en brachten Taverbo-Sabo 1 uiteindelijk de 7-3 nederlaag toe.

In de onderste regionen kon de nummer laatst, De Dommel, geen potten breken tegen Taverbo-Sabo 2. De ploeg verloor met 8-2 en raakt nog verder op achterstand van de andere teams.


SPORTERS IN DE PRIJZEN IN EERSTE TOERNOOI

Taekwondo School Dekker start het nieuwe wedstrijdjaar

De leden van Taekwondo School Dekker namen zondag deel aan het eerste ITL-toernooi (International Taekwondo League) van het jaar, de Open Valkenswaardse. Hier waren ruim 270 deelnemers uit drie landen aanwezig. Het was tevens de aftrap voor het nieuwe wedstrijdjaar voor individuen en teams.

Het taekwondo team werd begeleid door Kevin van Weert, Stanley Portier, Kayleigh Belemans en Aäron Dekker en keerde huiswaarts met een groot aantal prijzen. De uitslagen zijn hieronder te lezen.

Tevens bereiden de leden van TS Dekker zich voor op het wereldkampioenschap dat plaatsvindt in augustus 2019 in Korea. De Boxtelse dojo stuurt ook dit keer een selectieteam naar de thuisbasis van Taekwondo.

Uitslagen zondag 21 januari

Tulls: Lucas Remy Punt en Tilila Mairouche, derde en Linda Beekmans en Amy Bressers tweede.

Sparren eerste plaats: Linda Beekmans en Dinand Verhoeven.

Sparren tweede plaats: Nabil Qoubbane, Areeb Abbas Ashraf, Nabil Ahmed Qoubbane, Max Van Brunschot en Amy Bressers.

Sparren derde plaats: Lucas Punt, Kenji van Geffen, Mara van der Heijden, Tilila Mairouche, Kayleigh Belemans en Fedde Noordhoff.

FOTO ONDER: Kenji van Geffen (vooraan) uit Boxtel haalde de derde plaats bij het sparren. Linda Beekmans en Dinand Verhoeven werden eerste. (Foto: Ad Dekker).