Afbeelding
Foto: Taverbo-Sabo

BART VAN HEDEL IS CLUBKAMPIOEN

Voorjaarscompetitie start voor ploegen van Taverbo

Na een korte winterstop staat bij de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo de voorjaarscompetitie voor de deur. Zowel de senioren- als de jeugdteams spelen komend weekend uitwedstrijden. Het vaandelteam komt zaterdag 27 januari voor het eerst in de geschiedenis van de club uit in de landelijke tweede divisie en is te gast bij Scylla in Leiden. Zaterdag vonden de clubkampioenschappen plaats. Bart van Hedel (foto) won de titel in de A-groep, terwijl Thomas Schets aan het langste eind trok in de B-groep.

Vanwege afzeggingen van het complete eerste team lag de strijd om de clubtitel volledig open. De overige spelers uit de A-groep (tweede klasse NTTB en hoger) ontlopen elkaar bijzonder weinig en daarom was het lastig te voorspellen wie de opvolger zou worden van tweevoudig kampioen Stefan Bernhardt. De titelverdediger was zelf wel van de partij en de te kloppen man.

Ook dit jaar schopte de inwoner van Best het tot de finale. Daarin trof Bernhardt zijn plaatsgenoot en goede vriend Van Hedel. Beide mannen namen het in de poulefase ook al tegen elkaar op. Dat duel werd nog gewonnen door Bernhardt, maar in de eindstrijd waren de rollen omgedraaid. Van Hedel drukte met zijn kenmerkende vlakke, dwingende spel zijn tegenstander de verdediging in. Bernhardt voelde zich niet senang bij dit spelbeeld en maakte hierdoor steeds meer fouten. Bij een 2-0 achterstand pakte hij nog wel de laatste strohalm door terug te komen tot 2-1, maar in de vierde game was het wederom Van Hedel die duidelijk het beste van het spel had. Vol overtuiging sloeg hij zich naar zijn eerste ster op zijn borst, behorende bij de titel clubkampioen van Taverbo-Sabo. Voor Bernhardt zal het na twee jaar even wennen zijn dat hij zich niet langer regerend clubkampioen kan noemen, maar ook hij kan terugkijken op een goed toernooi.

In de B-groep (derde klasse NTTB en lager) werd ook fanatiek gestreden om de prijzen. De opkomst was goed en er waren fraaie wedstrijden te zien. De mooiste partij van de dag werd voor het laatst

bewaard. Thomas Schets en Daan de Koning maakten er een vermakelijk schouwspel van met fraaie rally's. Het was uiteindelijk Schets die met 3-1 de winst en de eerste prijs pakte.

MOGELIJKHEDEN

Taverbo-Sabo is een bruisende vereniging met een eigen accommodatie aan De Voetboog 18 in Boxtel. Iedereen is welkom eens binnen te lopen en een aantal keer vrijblijvend mee te doen. Er zijn mogelijkheden voor zowel recreanten (vrij spelen op woensdagochtend of donderdagavond) als wedstrijdspelers (NTTB-competitie in het weekend of interne competitie op maandagavond). Het voordeel van tafeltennis is dat het door zowel jong als oud gespeeld kan worden. Gedurende het jaar worden tevens allerlei leuke activiteiten en toernooien georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.taverbo.nl of neem contact op met Hans van der Aa, telefoonnummer (0411) 68 41 80.

SENIOREN

Uitslag week 3

TTVE 1 - Taverbo-Sabo 4        4-6

Programma vrijdag 26 januari

The Back Hands 1 - Taverbo-Sabo 2        20.00

Die Meede 2 - Taverbo-Sabo 3        20.15

Kruiskamp 81 2 - Taverbo-Sabo 5        20.00

HITA '79 2 - Taverbo-Sabo 6        20.00

Kruiskamp 81 7 - Taverbo-Sabo 8        20.00

Kruiskamp 81 6 - Taverbo-Sabo 9        20.00

Programma zaterdag 27 januari

Scylla 2 - Taverbo-Sabo 1        16.00

JEUGD

Programma zaterdag 27 januari

Hooghei 1 - Taverbo-Sabo 1        10.00

Rally 2 - Taverbo-Sabo 2        14.00

Hooghei 3 - Taverbo-Sabo 3        10.00


TWEEDE BILJARTPLOEG VERLIEST NIPT

Librespelers 't Ivoor walsen over Liempdse opponent heen

Het eerste libreteam van 't Ivoor trad aan tegen Het Wapen van Liempde. Dat resulteerde in een afgetekende zege (29-20) voor de mannen van de Boxtelse biljartvereniging. Leo van Erp redde de eer van de tegenstander door winst op Fouad Hasbani. Don van der Wiel versloeg Henry van Dijk en Theo Verhagen vermorzelde Peter van Lierop met een slotserie van 128 caramboles en een moyenne van 12.50.

Het tweede team van 't Ivoor won met 26-25 nipt van De Straat 1 maar blijft wel de koppositie aanvoeren. Peter van Giersbergen en Henk van Boxmeer wonnen beiden, terwijl Peter Franken zes punten binnenhaalde. 't Ivoor 3 leed een nederlaag tegen De Hazelaar: 24-29. Math Hendriks won als enige; Theo van Dongen en Jan Meeuwis waren kansloos.

In het driebanden-groot won 't Ivoor de ontmoeting met BV Kling Opleidingen: 23-26. Leo van Westelaken en Louis van der Meijden boekten overwinningen, terwijl Theo Verhagen boog voor zijn tegenstander. Bij het driebanden-klein verloor de Boxtelse club van KUP '77: 26-29. Reservespeler Henk van Kollenburg won zijn partij. Louis van der Meijden en René de Windt bleven achter met respecievelijk negen en zeven punten.

RECREANTEN

Bij de afdeling recreanten deed het eerste libreteam van 't Ivoor goede zaken. De ploeg won ruim van JBGB (33-39) en zag de concurrentie punten verspelen. Theo Verhagen, Fouad Hasbani en Toon Bevers wonnen hun partij en ook hier moest Franken verlies incasseren. 't Ivoor 2 leed een onverwacht grote nederlaag tegen De Baarzen (40-29) en mist hierdoor voorlopig de aansluiting met de top. Alle partijen werden kansloos verloren.

Hoewel 't Ivoor 3 twee winstpartijen boekte, was dat niet voldoende voor de teamwinst. Krijt op Tijd won met 30-34 van de thuisploeg. Met name Harrie Verhoeven van 't Ivoor liet te veel punten liggen. 't Ivoor 4 was door personele problemen geheel van slag. In een niet gewende opstelling werd ruim verloren van DVR: 39-25. Hierdoor is de koppositie even uit zicht.

Bij het recreanten driebanden-klein speelden team 7 en team 5 van 't Ivoor tegen elkaar. 't Ivoor 5 toonde die dag de juiste vorm en won ruim met 18-30. Frits Radema, Henk Goettsch en Math Hendriks wonnen alle drie hun partijen. 't Ivoor 6 deed het uitstekend tegen De Hopbel: 25-27. Fouad Hasbani en Jacques van Loon wonnen en Theo van Dongen verloor zijn partij ondanks een mooi moyenne van 0,600.

Programma maandag 29 januari

R3: 't Ivoor 1 - De Hazelaar 4        13.00

R3: 't Ivoor 2 - De Hazelaar 2        13.00

R3: 't Ivoor 3 - 't Veerhuis 2        13.00

Programma dinsdag 30 januari

R3: Rio Bar 3 - 't Ivoor 4        13.30

C1: 't Ivoor 1 - De Hazelaar 4        19.30

B1: 't Ivoor 1 - BND 1        20.00

Programma woensdag 31 januari

R5: 't Ivoor 6 - De Luchtschippers 1        13.00

C2: 't Ivoor 2 - 't Wapen van Liempde 2        20.00

Programma donderdag 1 februari

R5: De Hopbel 2 - 't Ivoor 5        13.00

R5: 't Ivoor 7 - Nal 8        13.00

A: Rio Bar 3 - 't Ivoor 1        19.30

C2: Kup '77 1 - 't Ivoor 3        20.00


Liempdse biljarters
handhaven zich
op vierde plaats

Door het gelijkspel dat het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank behaalde in de uitwedstrijd tegen De Hazelaar 3 uit Rosmalen is de vierde plaats op de ranglijst van poule 4 van de landelijke kadercompetitie behouden.

In de eerste helft van de ontmoeting verloor Harm van de Laar kansloos met een moyenne van zes en boekte Cees van Eindhoven een prima overwinning van 120 caramboles in negen beurten.

Het slot van de avond liet hetzelfde beeld zien. Ton Rovers kwam er in zijn partij niet aan te pas en verloor met een moyenne van vier. Daarna kon genoten worden van het spel van Martien van den Tillaart. In slechts zes beurten verzamelde hij de benodigde 170 caramboles en boekte een gemiddelde van ruim 28.

Uitslagen afgelopen week
Wapen van Liempde kader – Hazelaar        34-4
Wapen van Liempde 1 – Ivoor        20-29
Wapen van Liempde 2 – Royal        28-26
Wapen van Liempde 3 – de Driehoek        23-25