Afbeelding
Foto: Fontys

Avondopleidingen SKO heeft nieuw cursusaanbod

Avondopleidingen SKO verzorgt veel opleidingen en cursussen in de avonduren. Een groot aantal cursisten komt elke week naar school in Vught of in 's-Hertogenbosch en volgt daar de lessen in kleine groepen.

Naast al deze opleidingen, die tussen de tien weken en twee jaar duren, verzorgt Avondopleidingen SKO ook veel korte cursussen van negen weken. Bij alle opleidingen en cursussen geldt dat eenmaal per week een les wordt verzorgd in de avond.

Voor alle opleidingen van SKO kan een landelijk diploma of certificaat worden behaald. Het aanbod bestaat onder meer uit opleidingen op het gebied van boekhouden, (loon)administratie en diverse taalcursussen, zoals Engels of Duits.

Alle opleidingen gaan binnenkort van start, inschrijven is nog mogelijk. Iedereen is welkom om vrijblijvend een proefles te volgen. Meer weten? Kijk op www.AvondopleidingenSKO.nl of bel naar telefoonnummer (073) 656 22 77.


Lerares Vorsenpoel
maakt kans op
Onderzoeksprijs

Dagmar Fonken, leerkracht aan basisschool De Vorsenpoel in Boxtel, is met haar afstudeeronderzoek voor de master Leren & Innoveren genomineerd voor de Onderzoeksprijs 2018 van Fontys Hogescholen. Zowel docenten als jury beoordeelden de studieresultaten als 'excellent'.

De masterthesis van Fonken bestond uit het uitvoeren van een praktijkgericht onderzoek. Dat ging over zelfregulerend leren. In haar onderzoeksverslag wordt een beeld geschetst van de huidige situatie op een basisschool en een advies uitgebracht over hoe deze school zelfregulerend leren een plek kan geven in het onderwijs.

Silvo Steenkamer, directeur van De Vorsenpoel, over het onderzoek: ,,Dagmars onderzoek heeft duidelijk gemaakt welke vaardigheden bij de leerkrachten ontwikkeld moeten worden."

KENNISPLAZA

Tijdens het Kennisplaza op 8 maart in de Fontysgebouwen aan de Frans Franssenstraat in 's-Hertogenbosch krijgt het onderzoek van Fonken door middel van een posterpresentatie aandacht. Tevens zal dan de glossy 10XBETER! worden aangeboden. In dit magazine worden de onderzoeken van alle tien genomineerden beschreven. In de uitgave geven vooraanstaande onderwijsmensen hun visie op professionalisering van docenten.

Steeds meer leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs volgen de laatste jaren een opleiding op masterniveau. Het is de wens van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven om steeds meer hooggekwalificeerde docenten en schoolleiders te krijgen. Met name de Wet op het passend onderwijs vraagt daarom vanwege het groeiend aantal leerlingen met speciale onderwijsbehoeften.

FOTO ONDER: Dagmar Fonken is trots op de nominatie voor de Onderzoeksprijs 2018. (Foto: Fontys Hogescholen).


Vogelvoer maken

Kinderen zijn zondag 4 februari welkom bij Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad om vogeltraktaties te maken. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers aan de slag met fruit, vet en zaden om tuinvogels de winter door te helpen. Het gemaakte vogelvoer mag mee naar huis worden genomen. Deelname is gratis.