TWEE VOLLEYBALPLOEGEN ZIJN KAMPIOEN

Blox-mannen trekken goede start niet door

De volleyballers van Blox speelden zaterdag een competitiewedstrijd tegen Nuvo uit Nuenen, de huidige nummer drie van de competitie. Ondanks dat de Boxtelaren de eerste set binnensleepten, eindigde het duel toch in een nederlaag: 1-4. Er was die dag toch nog wat te vieren voor de volleybalvereniging. In sportcomplex De Braken werden kampioensteams JC1 en MB1 in het zonnetje gezet.

Het leek op papier een moeilijke wedstrijd te worden voor Blox, maar de eerste set was voor de Boxtelse ploeg: 25-17. Het was duidelijk dat het geen gemakkelijk overwinning voor Nuvo zou worden. De tweede set ging echter wél naar de bezoekers. Blox zakte weg en de opponent uit Nuenen nam de aanvalsdruk over: 13-25. Hierna deed de Boxtelse ploeg er alles aan om de punten in Boxtel te houden. Hét moment van de wedstrijd was een blok van Teun Smit. Een strakke tegenaanval werd genadeloos hard afgestraft door de speler en het gehele team van Nuvo stond versteld.

Niet alleen Smit was zaterdag een 'blokkoning', ook de broertjes Daan en Teun van den Boer vormden samen een 'muur' waar bijna niemand doorheen kwam. Teun Verhagen gebruikte zijn hoofd liefst drie keer om een bal te kunnen spelen en Fabian Robroek redde een punt met zijn voet. De derde en vierde set gingen desalniettemin naar Nuvo, beide met 23-25. Zaterdag 17 februari spelen de Blox-mannen hun eerstvolgende thuiswedstrijd in sportcomplex De Braken.

HULDIGING

Jongens C1 en meisjes B1 van Blox werden in december kampioen in hun competitie. In De Braken werd zaterdag een huldiging georganiseerd. Beide ploegen ontvingen een medaille, uiteraard met een oranje lint, de clubkleur van Blox.

FOTO ONDER: Jongens C1 van Blox. (Foto: Blox).