Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Kaartjes afhalen seniorencarnaval De Agterblijvers

Carnavalsvereniging De Agterblijvers verzorgt zondag 4 februari in samenwerking met partycentre De Comsche Hoeve het jaarlijks carnaval voor senioren in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel.

De bonte middag omvat een gevarieerd en feestelijk programma voor alle ouderen in Boxtel. Bezoekers worden vermaakt met muziek en sketches en kunnen rekenen op een hapje en een drankje. Ook brengt prins Donald V van Eendengat met zijn gevolg een bezoek aan de feestmiddag. Het seniorencarnaval duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden van 65 jaar en ouder kunnen de middag gratis bezoeken. Daarvoor zijn wel kaartjes nodig. Die zijn zaterdag 27 januari vanaf 11.00 af te halen in partycentre De Comsche Hoeve, Stationsstraat 46b. Meer informatie: Gerbrand Elissen, telefoonnummer 06-11 53 17 33.


Bomvolle agenda voor muzikanten van Volle Bloas

Het Boxtelse dweilorkest De Volle Bloas maakt zich op voor een reeks aan optredens in aanloop naar en tijdens carnaval. Zondag 28 januari zijn de ruim twintig muzikanten, die in april het zevende lustrum van hun blaaskapel vieren, te gast tijdens het jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert dat De Aggemarvanhuisaf Band organiseert in grand café Rembrandt.

Met plezier blaasmuziek vertolken die het publiek aanspreekt. Dat is het motto waarmee De Volle Bloas al 35 jaar aan de weg timmert. Elke dinsdagavond wordt onder leiding van Marion Verhoof gerepeteerd aan het uitgebreide repertoire.

Een week na het KKKonsert, zondagmiddag 4 februari is De Volle Bloas present tijdens het Snertconcert van De Knokkers in café Den Boer. Die kroeg aan de Corpus is ook de plek waar tijdens carnaval, op zaterdagavond 10 februari de instrumenten worden uitgepakt om de nostalgie te laten herleven van 'Zaaltje 1900' in het verdwenen hofpaleis Bellevue. Tijdens de Grote Eendentrek, de leutstoet die op carnavalszondag 11 februari door Boxtel trekt, geeft de muziekkapel samen met 't Herriemenieke weer invulling aan de Waggelbocht. Op de hoek van de Stationsstraat en de Breukelsestraat staat van 13.30 tot 16.00 uur een oplegger. Die wordt als muziekpodium gebruikt om tijdens de optocht vrolijke klanken rond te strooien. Ook tijdens het ooit zelf opgezette dweilorkestenfestival Petazzie!, op carnavalsdinsdag in Eendengat, is De Volle Bloas van de partij.

Na carnaval wacht weer een andere uitdaging. In het laatste weekeinde van mei vormen de muzikanten een variétéorkest voor de muzikale omlijsting van vijf voorstellingen door Circus Sijm die in samenwerking met de stichtingen Boxtel Vooruit, Zorgzaam Boxtel en Brabants Centrum worden opgevoerd.

Muzikanten die zich willen aansluiten bij De Volle Bloas zijn welkom, met name op tenorsaxofoon, trompet en trombone. Kijk voor meer informatie op Facebookpagina of www.devollebloas.nl.


Waggelrevue in Denziz

Stichting Openbaar Carnaval (SOC) organiseert morgen, vrijdag 26 en zaterdag 27 januari vanaf 20.00 uur de jaarlijkse Waggelrevue in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat. Voor de voorstelling op vrijdag zijn nog enkele kaarten à elf euro te koop aan de zaal. Er zijn optredens van diverse lokale artiesten: Ad Hoevenaars, De Vijf Zaligheden, de Shop Indjes, Toon van Krieken, De Agterblijvers en Fons van Asten. Voor de muzikale omlijsting zorgt The Ducktownband, presentator is Ton van Alebeek.