Afbeelding
Foto:

VIERDE ZONDAG DOOR HET JAAR • 27 JAN.-3 FEB.

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15.

* Website. Naast deze kerkberichten staat u alle belangrijke gegevens van de Heilig Hartparochie ook www.heilighartparochie.nl. Daarnaast is de parochie te vinden op Facebook.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer om parochiebijdragen te storten, is IBAN NL 38 RABO 0108 8603 37.

* Uit de agenda. Woensdag 09.00 bijeenkomst subgroepje eerste communie, (pastoraal centrum); donderdag 1 februari bestuursvergadering (pastoraal centrum); vrijdag 2 februari 21.00 tienerpastoraat (koetshuis).

* Zondagsliturgie. Komend weekeinde wordt de vierde zondag door het jaar gevierd onder het motto: 'Durf jij echt te luisteren?'

* Liturgische kalender. Woensdag: Johannes (Don) Bosco, priester; vrijdag 2 februari: Opdracht van de Heer.

* Bidweek van de Eenheid: De bidweek van de Eenheid is gestart en duurt tot en met 28 januari. Voor allen die in hun parochie de oecumenische contacten willen onderhouden, is deze week een van de gelegenheden om deze ook vierend te bevestigen. Kijk voor meer informatie op de website van de parochie.

* Actie Kerkbalans. 'Vele handen maken licht werk' is ook dit jaar weer van toepassing geweest bij de voorbereiding en bezorging van de brieven voor de actie Kerkbalans. Een groot aantal vrijwilligers heeft meegeholpen aan de enorme klus.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie overleden Will van de Pas (81) en Antoinette Noldus-Schulte (85). Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met Con Fervore. Zondag 09.00 stille mis; 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is H. de Visser.

* Hoogmis. De hoogmis wordt verzorgd door het Sint-Petruskoor. Het orgelprogramma daarin is als volgt: J.J. de Neufville, Ciaconna; J.X. Nauss, Pastorella; J.C. Kittel, Preludio pro organo pleno in a.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Piet v.d. Brand (jgt); Joop Veraart (jgt); Wim Broeders (jgt); Huub Verhoeven (mgd); Peter van Beers (mgd); Bertha van Erp (mgd); Karel Pijnenburg (verj); Bep v. Susante- v.d. Broek; overl. ouders Van de Sande-Brok; overl. ouders Meulendijk- v. Gorp.

ZONDAG 09.00 alle parochianen. 10.30 Jo v.d. Braak-Smetsers (jgt); Ine Spikmans- v. Berkel (mgd); Frank v. Berckel (mgd); Theo Doreleijers (mgd); Ria Nibourg- v. Erp (mgd); Henricus Brouwers en Petronella v.d. Braak.

MAANDAG 09.00 Gertruda Roozen (jgt)/

DINSDAG 09.00 alle parochianen

WOENSDAG 09.00 alle parochianen

DONDERDAG 09.00 alle parochianen

VRIJDAG 09.00 uit dankbaarheid (toedienen Blasiuszegen).

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; voor Jan v. Assen (verj); Joke v. Eert (jgt); Willie v.d. Plas- v.d. Langenberg; Sjaan v.d. Langenberg-Leijten; Dries v. Grinsven (sterfdag); overl. fam. Van Grinsven-Roefs.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Misintenties. Voor het opgeven van misintenties à 12 euro kan de enveloppe worden gebruikt die achter in de kerk klaarligt. Vermeld de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden. Tevens eigen naam en adres vermelden. De enveloppe twee weken van te voren in de brievenbus van Duinendaal 2 deponeren, zodat de intentie vermeld kan worden in deze kerkberichten.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis met kapelaan Geoffrey de Jong als voorganger en predikant. De gregoriaanse gezangen worden verzorgd door het koor Cantate Domino. Intenties voor Jan Baijens (jgt); Hein v.d. Sande (jgt. en verj); Sien v. Beers- v.d. Langenberg (mgd); Bertie v.d. Wiel-Huijbregts en Klaas (mgd); Jan en Jans Antonissen (verj); overl. ouders Van Kasteren-Traa.

WOENSDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie voor het welzijn van alle parochianen; voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie voor het welzijn van alle parochianen; voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Antoniusviering Kasteren. Zondag vindt om 11.00 is de jaarlijkse Antoniusviering in de buurtschap Kasteren plaats. Kapelaan De Jong gaat voor in de eucharistieviering en vervolgens gaan de buurtbewoners in processie, met het gilde Sint-Antonius Abt voorop, naar de Antoniuskapel op de hoek Kasterensestraat/De Maai.

* Welkom in 'De Ontmoeting'. Als voorschot op het leegkomen van de pastorie later dit jaar in verband met de verkoop van het pand, wordt vanaf zaterdag 3 februari het wekelijkse koffiedrinken tussen 10.30 en 11.30 uur verplaatst naar dienstencentrum De Kloosterhof. De voormalige uitleenpost van hulpmiddelen is daar omgebouwd tot ontmoetingsruimte. Vandaar de toepasselijke naam De Ontmoeting; dit met een knipoog naar het voormalige parochieblad. Mensen kunnen er misintenties opgeven of in de brievenbus van de deur van De Ontmoeting doen. Zondag 4 maart zegent pastoor Jacques Grubben rond 11.00 de ontmoetingsruimte in De Kloosterhof in.

* Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (tel. 67 22 15) en/of de Zonnebloem afdeling Liempde, 06-24 61 44 30.

* Actie Kerkbalans. De parochievrijwilligers zijn weer op pad (geweest) voor de landelijke actie Kerkbalans, voor de eigen parochiegemeenschap. Mensen kunnen hun bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL14 RABO 0128 7923 29 ten name van de Heilig Hartparochie onder vermelding van 'Actie Kerkbalans 2018'. Naast een puzzelplaat is ook de aanvulling van de parochiegids 2018-2019 verspreid. Hierin is allerlei belangrijke informatie over de parochie te vinden.

* Koffiedrinken. Na de hoogmis zijn kerkgangers zondag vanaf 10.30 uur welkom in dienstencentrum De Kloosterhof.