EO filmt als Kasteren Sint-Antonius Abt eert

De Liempdse buurtvereniging Kasteren eert zondag 28 januari Sint-Antonius Abt met onder meer een processie. De EO heeft aangekondigd daarvan tv-opnamen te maken. Onder aanvoering van het plaatselijke schuttersgilde trekken deelnemers vanuit café 't Groene Woud naar de veldkapel op de hoek van de Kasterensestraat en De Maai die is toegewijd aan de patroonheilige. Wie na afloop wil aanschuiven tijdens een koffietafel dient zich aan te melden.

Ook nu wordt voorafgaand aan de processie een eucharistieviering opgedragen in het zaaltje van 't Groene Woud. Kapelaan Geoffrey de Jong is vanaf 10.30 uur voorganger. Hij wordt geassisteerd door Mathieu Hendriks, geestelijk verzorger van Zorggroep Elde. Troubadour Jan van der Heijden tekent voor de muzikale omlijsting. Aansluitend lopen de deelnemers in processie naar de veldkapel, voorafgegaan door het gilde Sint-Antonius Abt dat een vendelgroet brengt. Hier zegent kapelaan De Jong het kleinvee.

BRABANTSE KOFFIETAFEL

De naamdag van Sint-Antonius Abt was gisteren, 17 januari en wordt op Kasteren sinds 1984 rond die datum gevierd; deze keer dus op 28 januari. Bij terugkeer in de uitspanning bij het Duits Lijntje kunnen mensen die dag aanschuiven voor een Brabantse koffietafel. Deelname kost 10 euro voor volwassenen; kinderen betalen 2,50 euro. Belangstellenden kunnen zich tot zondag 21 januari aanmelden bij Rien van de Langenberg, telefoonnummer (0411) 63 27 24 of Jan van de Sande, 63 18 95.