Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

CONCERTSERIE KLASSIEK IN DE KERKEN

Vijf! speelt muziek met veel passie en emotie

Kwintet Vijf! geeft zaterdag 27 januari een concert in de serie Klassiek in de Kerken in de protestantse kerk in Boxtel. De dames van het ensemble bespelen fluit, viool, hobo, fagot en harp.

De leden van Vijf! spelen al jaren samen. Ze brengen sfeervolle kamermuziek uit het Franse impressionisme, afgewisseld met Spaanse, Italiaanse en Zuid-Amerikaanse stukken. De leden van het ensemble zijn ook actief in verschillende orkesten en spelen allen in het Zeeuws Orkest.

Het concert duurt van 16.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is 15 euro, inclusief een drankje na afloop. Kinderen betalen 10 euro. Kaarten zijn te bestellen via: reserveren@klassiekindekerken.nl.


Hoogstambrigade plant vier fruitbomen in Dommelbimd

Hoogstamfruitbomen horen van oudsher bij het oude cultuurlandschap van deze streek. Stichting Het Groene Woud is daarom een aantal jaren geleden een project gestart om hoogstamfruitbomen opnieuw te introduceren. Zaterdag werden er vier nieuwe fruitbomen geplant in Dommelbimd.

In 2014 realiseerde de Hoogstambrigade van Het Groene Woud een boomgaard met achttien fruitbomen in de Dommelbimd. Het ging om appel-, peren- en kersenbomen, waarvan de meeste inmiddels goed zijn gegroeid. De eerste fruitoogst uit de boomgaard wordt dit jaar verwacht.

Vier bomen in de boomgaard die niet goed waren aangeslagen, zijn nu vervangen door nieuwe exemplaren. De bomen zijn gratis ter beschikking gesteld aan stichting Dommelbimd door de Hoogstambrigade. De nieuwe fruitbomen zijn geplant op een terpje vanwege de natte omstandigheden in het natuurgebied. Onder leiding van de deskundige vrijwilligers van de Hoogstambrigade werden de andere fruitbomen in de boomgaard meteen onderworpen aan hun jaarlijkse snoeibeurt. Stichting Dommelbimd is erg content met de nieuwe aanwinsten.

FOTO ONDER: Vrijwilligers van stichting Dommelbimd planten nieuwe hoogstamfruitbomen. (Foto: Gerard Schalkx).