Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TOPPER TAVERBO 1-REMBRANDT EINDIGT ONBESLIST

BRTC: Rotsvast blijkt struikelblok voor koploper De Horntreffers

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) leed koploper De Horntreffers de eerste competitienederlaag. Rotsvast was deze speelronde te sterk voor de kampioenskandidaat.

Na zes partijen stond een tussenstand van 3-3 op het scorebord, maar door de overwinning van Erik van der Schoot op Hans van Weert en een zege van Geerta Pluut op Wim van Aarle was het gat geslagen en stond er 5-3 op het bord in het voordeel van Rotsvast. Hans van Weert won nog wel van Bart Theeuwes, maar in de laatste


Winst en verlies
voor rugbyers

Het nieuwe jaar begon zaterdag voor rugbyclub Ducks met wisselende resultaten. De dag startte met een training van TBM, de jeugd tot 12 jaar. In de namiddag was de nieuwjaarsreceptie. Tussendoor werden vier competitiewedstrijden gespeeld.

De Cubs (12-13 jaar) verloren met 14-45 van koploper Gouda, die op een aantal onderdelen beter was. De junioren (14-15 jaar) lieten zich de kaas van het brood eten door Roosendaal en leden een monsternederlaag van 0-98. De Colts (16-17) boekten hun eerste overwinning van het seizoen tegen Bulldogs uit Almere. Dynamisch en gedreven spel leidden tot de uitslag 47-5.

De Brabarians (senioren) speelden ter afsluiting van de middag tegen De Eilanders uit Middelharnis. De Zeeuwen werden al gauw in de verdediging gedrukt door de gretige Brabarians. In de tweede helft wisten De Eilanders de eer nog te redden door een try te scoren, maar verlies was onvermijdelijk. Uitslag: 74-5 voor de thuisploeg.

Programma zaterdag 20 januari

TBM: toernooi Tilburg         10.00

Cubs: Ducks - The Hookers        11.00

Jun.: Breda - Ducks        11.00

Colts: Gelre Arnhem - Ducks        13.00

Programma zondag 21 januari

Roermond - Ducks Brabarians        13.00

partij trok Van der Schoot de winst naar zich toe tegen Ad van Weert en was de eerste nederlaag voor De Horntreffers een feit.

In de strijd om de bovenste plaatsen in de BRTC stond ook de topper van Taverbo-Sabo 1 tegen grand café Rembrandt op het programma. Voor beide teams was het zaak geen nederlaag te lijden om de achterstand op koploper niet verder te laten groeien. Het duel eindigde in remise: 5-5.

Taverbo-Sabo 3 herstelde zich tegen De Dommel van de gevoelige 9-1 nederlaag van vorige week tegen De Firma Fotografie. Dat ging het team van aanvoerder Henk IJsseldijk goed af. De Dommel werd met 7-3 opzij gezet.

In de partij tussen Taverbo-Sabo 2 en De Firma Fotografie was voor beide partijen het doel aansluiting met de middenmoot te houden en afstand van de onderste positie op de ranglijst te nemen. Daarin slaagde Taverbo-Sabo 2 het best. Na zes partijen stond een ruime voorsprong van 5-1 op het scorebord en de overige vier punten werden broederlijk verdeeld zodat er een ruime zege voor het tweede team van Taverbo-Sabo kon worden bijgeschreven.

Boxtel

De Vrijbuiters

Met een spetterende disco, een optreden van zanger Jordy van den Boer én de vrolijke muziek van de Red River Band zijn de ingrediënten compleet voor een geweldige carnavalsavond in gemeenschapshuis De Rots. De avond wordt speciaal georganiseerd voor mensen met een beperking door carnavalsvereniging De Vrijbuiters. Om de avond helemaal compleet te maken, komt prins Donald V met zijn gevolg ook langs. Het 'dolfijne' feest is op zaterdag 10 februari tussen 19 en 22.30 uur in De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel. De entree is 2,50 euro en consumpties kosten 1,75 euro.

Uitslagen maandag 8 januari

Taverbo-Sabo 4 - De Dommel        6-4

Taverbo-Sabo 3 - Firma Fotografie        1-9

Taverbo-Sabo 2 - Rembrandt        3-7

Taverbo-Sabo 1 - Rotsvast        7-3

Uitslagen maandag 15 januari

Taverbo-Sabo 3 - De Dommel        7-3

Taverbo-Sabo 2 - Firma Fotografie        5-5

Taverbo-Sabo 1 - Rembrandt        5-5

De Horntreffers - Rotsvast        4-6