Filmmiddag en maaltijd in Wereldhuis

KBO Boxtel organiseert woensdag 24 januari in het Wereldhuis aan de Achterberghstraat een filmmiddag met na afloop een gezamenlijke maaltijd. Vanaf 14.30 uur wordt de film Philomena vertoond.

Philomena vertelt het waargebeurde verhaal van Philomena Lee, die als tiener haar buitenechtelijke zoontje ter adoptie moest afstaan op aandringen van de Iers-katholieke gemeenschap waar ze woonde. Wanneer ze vijftig jaar later tracht haar kind terug te vinden, stuit ze op veel verzet van de kerkelijke organisatie. Ze krijgt hulp van een BBC-journalist. In de loop van het onderzoek ontstaat een ontroerende vriendschap.

GEZAMENLIJK ETEN

Na afloop van de filmvoorstelling wordt in het Wereldhuis gezamenlijk gegeten. Belangstellenden kunnen zich vóór 20 januari opgeven voor een van de activiteiten bij Sina van Alphen, telefoonnummer (0411) 68 92 85 en e-mail: sinavanalphen@solcon.nl of bij Henk Sturkenboom, 67 78 63 en e-mail: henksturkenboom49@gmail.com. Deelname kost twee euro per persoon.


Boxtelaar exposeert kunst in De Hemel

Van schilder Hans van Hoof zijn tot en met zaterdag 20 januari schilderijen te zien in restaurant De Hemel aan de Franseplaats 1 in Nijmegen. De Boxtelaar schildert ruim veertig jaar en heeft diverse exposities op zijn naam staan, waaronder een tentoonstelling in museum MuBo in 2016.

Van Hoof maakt realistische werken met olie- en acrylverf. Ook kasteel Stapelen, het kanunnikenhuisje (Duinendaal) en een hoekje van de Markt in Boxtel zijn vastgelegd door Van Hoof. De schilder wil zich niet op een stijl vastleggen. ,,Je moet jezelf blijven uitdagen."