Afbeelding
Foto: Lars van den Akker

Koldervorsten lappen ramen van Liempdse winkels

De Liempdse ondernemingen kregen zaterdag een wel heel carnavalesk voorstel. Prins Joannes, adjudant Arthur, jeugdprins Okkie d'n Urste en zijn jeugdadjudant Bouke lapten gratis hun ramen. ,,Liemt doet ut wel'', klonk het.

,,De vitrines in heel Liempde moeten er goed uit zien, natuurlijk", verklaart prins Joannes (ook bekend als Jan van den Akker) de actie. De ondernemers kregen namelijk uit handen van de jeugdprins en zijn adjudant onder toeziend oog van 'Buurman en Buurman' (zoals prins Joannes en adjudant Arthur ook wel bekend staan) een starterspakket om hun etalages om te toveren tot blauw/gele vitrines.

De koldervorst vervolgt: ,,We zijn bij de bakker geweest, de Regiobank, de kapsalon, Het Hof: alles wat maar een etalage heeft in het dorp. Over een week komen we terug om te kijken hoe iedereen zijn winkelramen heeft versierd. En als ze het goed hebben gedaan, dan krijgen ze van ons een sticker met A Je To (de kreet van de originele kleifiguren van de Tsjechische televisieserie). Een Buurman & Buurman-keurmerk dus."

COLLECTORS-ITEM

Ook de speciaal voor carnaval 2018 ontworpen sjaals werden aan de man gebracht. De opbrengst van dit 'collectors-item' komt ten goede aan de carnavalsactiviteiten in Ploegersland. Een deel van de baten gaat naar de carnavalsjeugd en het andere deel is voor de persoon of groep die het meest ludieke idee voor volgend carnavalsseizoen weet voor te leggen aan het regerende Ploegers-viertal.

FOTO ONDER GROOT: Na het schoonmaken van de winkelruiten, kregen de koldervorsten en adjudanten van Ploegersland bij bakkerij Van Eijndhoven een passende blauw-gele traktatie: de tot dit jaar naar prins Joannes vernoemde 'Jantjes'. (Foto: Lars van den Akker).