Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Appartementen in voormalig Eye Wish-pand

Het pand aan de Stationsstraat 1 in Boxtel wordt al tijdenlang flink verbouwd. Navraag bij architectenbureau Snijders en Van Stekelenburg leert dat hier een aantal appartementen in moet komen voor particulieren.

In het gebouw zat voorheen de Eye Wish-opticien. In juni 2015 verhuisde deze onderneming naar de Rechterstraat 13 en sindsdien wordt er hard gewerkt om de appartementen in het pand aan de Stationsstraat klaar te krijgen.

FOTO ONDER: De weg voor de voormalige winkel lag deze week weer open om leidingen aan te sluiten. (Foto: Henk van Weert)


Actie Stapel op Sint

Knutselspullen voor opvanghuis

,,Jeej, super! O, wat veel." Saskia van Boxsel geloofde haar ogen niet toen ze dinsdagochtend in de Angelaschool een enorme hoeveelheid knutselmateriaal kreeg aangeboden. Bestemd voor kinderen in een opvanghuis, met dank aan de wenskaartenactie van Stapel op Sint.

Saskia van Boxsel is geboren en opgegroeid in Boxtel. Zij woonde er tot haar twintigste en bezoekt nog regelmatig vrienden en familie in haar geboortedorp. Onlangs nog bracht ze met de familie een bezoek aan Stapel op Sint in kasteel Stapelen. ,,We stonden in de rij toen ik de wenskaarten zag. Ik heb er direct een ingevuld en ingeleverd", vertelt ze. ,,Ik wist ook meteen welke wens ik zou opschrijven: een nieuwe voorraad knutselmateriaal voor Safegroup in Breda waar ik vrijwilliger ben." Safegroup is een opvanghuis voor moeders en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Saskia knutselt daar met de kinderen. ,,Om ze even uit hun ellende te halen", legt ze uit.

DRIE WENSEN

De wenskaartenactie van Stapel op Sint sloeg eind vorig jaar enorm aan. Uit het grote aantal ingeleverde wensen pikten de organisatoren drie 'winnaars' die gehonoreerd worden. Leerling Noortje van Rooij van de Sint-Petrusschool was vorige week de eerste, zij zorgde ervoor dat haar opa Rinus een dagje kon meelopen met burgemeester Mark Buijs. De knutselspullen voor Saskia van Boxsel zijn de tweede wens die in vervulling gaat. De derde wens volgt binnenkort en blijft nog even geheim.

Dat Saskia de knutselspullen kreeg aangeboden door meester Gerrit de Jong van de Angelaschool is niet zo vreemd. Gerrit zit namens Boxtel Vooruit in de organisatie van Stapel op Sint. Hij presenteerde dinsdagochtend een tiental grote dozen en een enorme plastic zak vol met stiften, kleurpotloden, scharen, sjablonen, papier, karton, wc-rollen en een grote rol ribkarton. ,,Als je later meer nodig hebt, dan kom je maar weer langs", zwaaide hij Saskia uit.

FOTO ONDER: Saskia van Boxsel en haar vader Egbert Janssens (links) bewonderen de knutselspullen voor het opvanghuis. Rechts Gerrit de Jong van de Angelaschool en Stapel op Sint. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding