Jonge turntalenten laten op het onderdeel brug zien hoe goed hun evenwichtsgevoel is. (Foto: Gerard Schalkx).
Jonge turntalenten laten op het onderdeel brug zien hoe goed hun evenwichtsgevoel is. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Gymnastiekvereniging Tabitta zoekt nieuw talent

Jonge turnsters showen hun kunsten

Sommige meiden dromen van een turncarrière, anderen vinden het gewoon leuk om te laten zien hoe sterk en lenig ze zijn. Zondag was de jaarlijkse talentenjacht bij gymnastiekvereniging Tabitta voor meisjes van zes en zeven jaar. Maar liefst 25 jonge turnstertjes in spe lieten in de sportzaal van de club aan de Europalaan zien wat ze in huis hadden.

Kracht, lenigheid, bewegingsgevoel en lef. Daar draait het om bij turnen. Maar het is ook belangrijk dat de meisjes goed luisteren en dat ze aanwijzingen kunnen omzetten in bewegingen. Allemaal zaken waarop de jury lette bij de talentenjacht.

De middag begon met een warming-up op muziek onder begeleiding van de turnsters die in de eerste divisie trainen. Zo konden de talenten een beetje afkijken bij de grote turnsters. De sprongen en salto's die zij vervolgens demonstreerden wekten veel bewondering bij de ouders en de kleine talenten. ,,Dat wil ik ook leren!" was een veelgehoorde uitroep.

Jong talent

Na de warming-up werden de jonge talenten in kleine groepjes op de verschillende turnonderdelen getest. Aan het eind van de talentenjacht kregen de deelnemers een turndiploma. Een aantal turnsters is zeer positief opgevallen bij de trainers van Tabitta. Zij hebben een mailtje gekregen met een uitnodiging voor een proefperiode bij het jong talent. Wie weet zitten er toekomstige kampioenen bij...


Tennisclinic

Tennisvereniging LTV Munsel organiseert morgen, vrijdag 19 januari op haar banen aan De Voetboog een gratis tennisclinic. Deze is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar (van 16.00 tot 17.15 uur) en jongeren van 12 tot en met 17 jaar (van 16.45 tot 18.00 uur) die kennis willen maken met de sport. De club zorgt voor rackets. Alleen sportieve kleding en schoenen zijn nodig om mee te doen. Aanmelden kan via jeugdmunsel@gmail.com onder vermelding van naam en leeftijd.