VROUWENTEAM GOED IN VORM, MAAR BLIJFT VERLIEZEN

Handbalploeg HCB '92 buigt voor VHC

De handbalsters van de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 speelden zondag thuiswedstrijd tegen VHC uit Valkenswaard. De Boxtelse ploeg is de laatste weken goed in vorm maar kan nog geen punten pakken. De vorige ontmoeting bij VHC werd nipt verloren dus de gastvrouwen moesten voortvarend aan de wedstrijd beginnen.

Al na twee minuten kwam HCB '92 op voorsprong. Via een worp van de doelvrouw opende Janneke Eijkemans de score. Hiermee werd duidelijk dat de thuisploeg de regie in handen wilde nemen. Maar ook VHC kwam niet voor niets naar Boxtel, want niet veel later scoorde zij de gelijkmaker, 1-1. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Door een mooie combinatie legde Manon Vriens vanuit de hoek de bal in het net en even later deed Ellen Persoons dit via een boogbal die achter de keeper belandde. Maar ook VHC bleef scoren via snelle aanvallen. HCB '92 ging de rust in met een achterstand van 6 tegen 8.

Ook in de tweede helft was het spannend tussen HCB '92 en VHC. Ondanks een tijdstraf van twee minuten en dus een speelster minder in het veld, bleef het Boxtelse team goed verdedigen. De tegenstander wist op dat moment geen doelpunt te maken. HCB verslapte echter iets in de verdediging waardoor VHC op een voorsprong van 8-12 kwam. Ondanks een doelpunt van Mandy van Abeelen vanaf de zeven-meterlijn bleven de bezoekers druk zetten.

De gastvrouwen speelden in de aanval met twee cirkellopers waar de Valkenswaardse ploeg moeite mee had. Annemarie Sens speelde zich vrij en gooide de bal in de bovenhoek. Met nog een minuut op de klok was het niet meer mogelijk om VHC voorbij te streven: 13-17.

HCB'92 recr. – Leende recr.         20.00

FOTO BOVEN: HCB '92-speelster Manon Vriens staat op het punt van scoren tegen VHC. (Foto: Hans Verberk).

WINST VIA VIJF SETS IN STRIJD OM PLEK DRIE

Volleybalvrouwen van Blox houden Jola van eerste plek op ranglijst

In een spannende wedstrijd tegen Jola Olympus in Made wisten de vrouwen van volleybalclub Blox drie sets uit een vijfsetter mee te nemen naar Boxtel. De coach van Jola, dat momenteel de tweede plek bezet, was er op gebrand om de punten in eigen huis te houden zodat zij een betere positie behielden om de eerste plek te veroveren. Maar bij Blox hadden ze duidelijk andere plannen.

Die plannen kwamen niet tot uiting in de eerste set, want die werd met 26-24 verloren. Ook de eerste vijf punten in de tweede set waren voor Jola doordat één speelster met een harde en strakke service de bezoekers in moeilijkheden bracht. Een time-out bij Blox haalde de serveerster uit de flow. Dankzij een goede servicereeks van Hannah Verhagen werd de achterstand weer ingelopen en wisten de vrouwen uit Boxtel de set te winnen met 25-20.

In de derde set liep Jola weer uit en wederom had Blox een time-out nodig om op adem te komen. De bezoekers wisten uiteindelijk tegen het einde van de set weer een voorsprong te nemen. Het blok op midden met Carmen Steenbakkers en Iris Kleine en hun verdediging achter in het veld was daarbij erg belangrijk. De set werd binnengehaald met 25-22.

De vierde set werd jammerlijk verloren. De nummer 9 van Jola kwam als een duveltje uit een doosje en wist haar hele team op sleeptouw te nemen met moeilijk te verdedigen aanvallen en services. Via twee time-outs hoopte de coach er de vaart weer uit te halen maar dat lieten ze bij Jola niet gebeuren. De set werd verloren met 25-8.

Na vier sets was de stand weer gelijk. Het kwam dus aan op een vijfsetter. Vanaf het begin pakten de Boxtelse volleybalsters de flow van de eerste drie sets weer op. Na een goede bal van Hanna van Esch, een harde smash van Maud Herberigs, een slim geplaatste bal van Janne Ariëns en enkele persoonlijke fouten aan de overzijde was de vijfde set een prooi voor Blox, 15-10.

Met de 3-2 setwinst op de nummer twee van de ranglijst bewees Blox zichzelf een goede dienst. Hierdoor blijven de Volleybalsters meedraaien in de top van de competitie. De strijd om de eerste drie plekken is daarbij nog niet gestreden.

Van Weert pakt de winst op toernooi De Walnoot

Jeu de boules

Van ruim veertig deelnemers bleek Narda van Weert uiteindelijk de sterkste jeu-de-boules-speler tijdens het wekelijkse regiomix-toernooi van vereniging De Walnoot. Zij scoorde 22 punten op de verwarmde binnenbanen van de jeu-de-boules-club aan de Selissenwal 25.

De aanwezigen zagen, met een kop snert in de hand, dat Dien Haangraaf en Michel Luijten de tweede plek moesten delen. Zo kwamen ook Ben Heutink en Ad Pennings er niet uit: zij eindigden gezamenlijk op de vierde stek. Albert van der Sande moest genoegen nemen met de zesde plaats.

De regiomix van JBV De Walnoot vindt iedere maandagmiddag vanaf 13.00 uur plaats. Iedereen is welkom om deel te nemen.