Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WIJKAGENT UIT MOKUM KOMT AL JAREN NAAR EENDENGAT

'Boxtelse' Amsterdammer van het jaar

LINDA VAN DE WIEL

Zijn nominatie was voor hem al een verrassing, maar om uiteindelijk tot Amsterdammer van het Jaar gekozen te worden, was zo mogelijk een nog grotere surprise voor wijkagent én cliniclown Frank Westerop. In Boxtel is hij vooral bekend als lid van de Eendengatse Raad van Elf. Zondag werd hij uit een tiental genomineerden uitverkozen. ,,Maar alle genomineerden zijn geweldenaren met enorm waardevolle bijdragen."

Vijftien jaar geleden zag Westerop op de televisie een reclame van de Cliniclowns voorbij komen. ,,Ik dacht: dat wil ik ook", vertelt hij. ,,Ik heb meteen gebeld, maar het bleek om een echte baan te gaan met een clownsopleiding."

Aangezien Westerop al als wijkagent werkzaam was bij de Amsterdamse politie, een baan die hij veel te leuk vond om op te geven, liet hij de mogelijkheid aan zich voorbij gaan. Toch liet het idee om grappenmaker te worden hem niet los en hij ging naar een heuse clownsschool. ,,Er ging een wereld voor me open. Ik wist niet dat je voor clown kon leren, maar het is echt zo. De twee werelden lijken heel verschillend, maar zowel in mijn rol als clown als die van wijkagent gaat het er om dat je je inleeft in de ander. Empathie doet iets met mensen", aldus Westerop.

,,Het winnen van deze prijs is voor mij een bevestiging dat ik iets doe en ook mag doen dat ontzettend gaaf is, namelijk verschil maken voor kinderen. Zo kunnen ze even vergeten dat ze ziek zijn. " En het werd tijdens de verkiezing duidelijk dat de inspanningen van Westerop gewaardeerd worden. ,,Dat ik gewonnen heb besef ik nog niet echt, maar het is waanzinnig. Waar ik het natuurlijk wel aan merk, zijn de honderden berichten die ik heb ontvangen via sociale media."

DENZIZ WITH THE STARS

Westerop is een van de negen deelnemers die zaterdag 20 januari tijdens de vijfde editie van het carnavaleske evenement Denziz with the Stars strijden om de hoogste eer op de dansvloer. Hij en Dorien Habraken (zangeres van De Dorini's), Joke van Heesch (carnavalsclub De Agterblijvers), Joske Meijs (De Knokkers), Bram van der Sloot (Red River Band), Bernard van Stekelenburg & Perry van Weert (uitbaters van De Comsche Hoeve), Wilbert van Weert (Snertconcert Lennisheuvel) en winkelier Natasja Willems verschijnen vanaf 20.00 uur op de dansvloer in partycentre Denziz.

FOTO BOVEN: Frank Westerop, gekozen tot Amsterdammer van het Jaar, pendelt jaarlijks van Amsterdam naar Boxtel om carnaval te vieren. Zijn bijnaam in Eendengat is dan ook 'Indendammer'. (Foto: Peter de Koning, 2017).


AGGEMARVANHUISAF BAND ONTVANGT MUZIKALE GASTEN

Dweilorkesten in Karnavals Kriebels Konsert

Met gastoptredens van De Volle Bloas uit Boxtel, maar ook van de Funkapel (Berlicum), Bende Gek (Rosmalen) en Coest (Eindhoven) heeft De Aggemarvanhuisaf Band zich verzekerd van een variëteit aan dweilorkesten voor het Karnavals Kriebels Konsert op zondag 28 januari in grand café Rembrandt.

Het KKKonsert vormt al ruim vier decennia een gezellige opmaat voor de leutvierdaagse die dit jaar van 10 tot en met 13 februari van stapel loopt. Een opwèrmer noemen de muzikanten van de organiserende band het zelf. Die is tijdens de carnavalsdagen zelf ook weer op diverse fronten actief.

Zaal Rembrandt aan de Rechterstraat is zondag de plek waar de toeters en trommels het ritme van de pretpolonaise bepalen. Daarin gaat in ieder geval prins Donald V van Eendengat met zijn complete gevolg voorop. Het Karnavals Kriebels Konsert om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.


NOG PLAATSEN BESCHIKBAAR VOOR KOLDERSHOW OP VRIJDAG

Waggelrevue nog niet uitverkocht

Stichting Openbaar Carnaval (SOC) organiseert vrijdag 26 en zaterdag 27 januari de jaarlijkse Waggelrevue in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat. Op vrijdag zijn nog niet alle kaarten verkocht. De entreebewijzen kosten 11 euro en zijn te bestellen via www.waggelrevue.nl.

De twee zittingsavonden staan vooral in het teken van lokale artiesten, onder wie Ad Hoevenaars, De Vijf Zaligheden, de Shop Indjes, Toon van Krieken, De Agterblijvers en Fons van Asten. Tonprater Jasper van Gerwen, bekend van het Keiebijters Kletstoernooi, vormt het klapstuk van de avond. Voor de muzikale omlijsting zorgt The Ducktownband, de presentatie is in handen van Ton van Alebeek.

JUBILEUMEXPOSITIE

In verband met het 55-jarig bestaan van openbaar carnaval in Boxtel is elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 een tijdelijke expositie te bezoeken. De tentoonstelling in een leegstaand winkelpand op het adres Rechterstraat 50 bevat veel foto's, maar ook oude kostuums en gebruiksvoorwerpen van Stichting Openbaar Carnaval, prinsenvereniging De Waggelaars, jeugdcarnaval en diverse clubs en muziekkapellen.


Gratis kaartjes
afhalen voor
seniorencarnaval

Carnavalsvereniging De Agterblijvers verzorgt zondag 4 februari in samenwerking met partycentre De Comsche Hoeve de jaarlijkse carnavalsmiddag voor senioren in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel.

De bonte middag omvat een gevarieerd en feestelijk programma voor alle ouderen in Boxtel. Bezoekers worden vermaakt met muziek en sketches en kunnen rekenen op een hapje en een drankje. Ook brengt prins Donald V van Eendengat met zijn gevolg een bezoek aan de feestmiddag die duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Belangstellenden van 65 jaar en ouder kunnen de middag gratis bezoeken. Daarvoor zijn wel kaartjes nodig. Die zijn zaterdag 27 januari vanaf 11.00 uur af te halen in partycentre De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat 46b in Boxtel. Meer informatie is verkrijgbaar bij Gerbrand Elissen, telefoonnummer 06-11 53 17 33.


Seniorenorkest
Buchestelle treedt
op in Muziekhuis

Het Boxtelse seniorenorkest Buchestelle geeft zondag 28 januari een concert in Muziekhuis Boxtel (Passage Riche 4). Een gastoptreden wordt verzorgd door Da Capo, een seniorenorkest uit 's-Hertogenbosch. De ensembles spelen onder meer licht klassieke muziek, walsen en marsen.

Buchestelle telt zo'n veertig muzikanten in leeftijd variërend van 50 tot 80 jaar en staat onder leiding staat van dirigent Peter Spierings. Zij repeteren elke vrijdagochtend in Muziekhuis Boxtel en treden regelmatig op tijdens openbare festiviteiten en evenementen.

Het concert Buchestelle en Da Capo in Muziekhuis Boxtel duurt zondag 28 januari van 14.00 tot 17.00 uur in Passage Riche 4. De zaal gaat om 13.30 uur open, de toegang is gratis.

Een groep buren uit Lennisheuvel voert als De Vijf Zaligheden al enkele jaren hilarische sketches op tijdens de Waggelrevue in Eendengat. (Foto: Hans van Doorn).