Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Ars Vivendi overweegt extra lezing Messchaert

De belangstelling voor de lezing die oud-huisarts Leopold Messchaert en diens partner Threes Hartmanns zondag 18 februari geven over hun vrijwilligerswerk in Zambia is overweldigend groot. Daarom overweegt cultureel genootschap Ars Vivendi een tweede voordracht.

In december verscheen in deze krant een prominente aankondiging van de lezing door Messchaert en Hartmanns. Die leidde er mede toe dat het maximaal aantal kaartjes inmiddels is verkocht, meldt secretaris Norbert Klok.

Omdat er zoveel aanmeldingen zijn, heeft Ars Vivendi na overleg met Messchaert en Hartmanns besloten mogelijk een tweede lezing te organiseren. Wie daarvoor belangstelling heeft, kan zich aanmelden via e-mail: arsvivendi@home.nl. Wanneer die eventuele tweede lezing wordt gegeven, is nog niet bekend. De belangstellenden worden daarover via e-mail op de hoogte gehouden.

Messchaert hield zich vanaf begin 2017 in het stadje Katete bezig met patiëntenzorg en coaching van de jongere artsen. Zijn partner Hartmanns maakte zich nuttig voor de gemeenschap en richtte 'Theresa's Mess' op, de plek waar Europese medici eenmaal per week een maaltijd konden nuttigen. (Foto onder: Albert Stolwijk).


Zingen in D'n Boer

In de oudste kroeg van Boxtel vindt vandaag, donderdag 18 januari de maandelijkse meezingavond plaats. Het kasteleinsechtpaar Jolanda en Harrie van Erp van café D'n Boer aan de Corpus in Boxtel nodigt iedereen die zin heeft uit om zijn of haar zangkunsten te vertonen. Ook mensen die alleen willen luisteren, zijn welkom tijdens de karaoke-avond. Die begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk.