Proef! Culinair aan de Molenstraat in Boxtel, de winkel van Marco Vermeijs en Yvon Goossens, is opnieuw uitgeroep tot een gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel.
Proef! Culinair aan de Molenstraat in Boxtel, de winkel van Marco Vermeijs en Yvon Goossens, is opnieuw uitgeroep tot een gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel. Foto:

ZAAK AAN MOLENSTRAAT VOLDOET AAN KWALITEITSEISEN

Proef! Culinair haalt certificering

Proef! Culinair is opnieuw uitgeroepen tot een gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel. De eigenaren Marco Vermeijs en Yvon Goossens runnen hun winkel aan de Molenstraat in Boxtel en werden in december week verrast. ,,Wij hebben bewezen dat wij aan meer dan honderd kwaliteitseisen voldoen die gesteld worden door de stichting Foodspecialiteiten Nederland", stelt het duo trots.

De stichting is een initiatief van het Vakcentrum Foodspecialiteiten, de brancheorganisatie voor zelfstandige detaillisten in de sectoren 'food' en 'fast moving consumer goods'. Met het opstellen van een transparante checklist stelt de stichting ondernemers in staat om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren.

Op het moment dat de ondernemer aan de gestelde eisen voldoet, kan hij zich aanmelden om in aanmerking te komen voor het certificaat. De door de ondernemer ingevulde lijst wordt door een onafhankelijke controleur in de winkel gecheckt. Pas na goedkeuring door de controleur wordt overgegaan tot certificering waarmee het bedrijf voldoet aan de eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel op het gebied van hygiëne, inrichting, wettelijke normen, productkennis, assortiment, klantvriendelijkheid en uitstraling.

,,Met de breedte en de diepte van het assortiment, deskundig en betrokken personeel, productkwaliteit en goede kennis onderscheiden wij ons als foodspeciaalzaak van andere aanbieders", stellen Vermeijs en Goossens. ,,Dit betekent wel dat wij ons moeten blijven scholen en verbeteren om de consument op de juiste manier te blijven helpen bij de aankoop."


Swingen op Gluhw!

Dansen bij een vuurkorf, tussen de vrachtwagens met een drankje in de hand kan op zaterdag 20 januari bij café De Oude Ketting tijdens Gluhw!. Hiermee wordt geld ingezameld voor Buurtsport Boxtel. Dj Mike van Dijk zorgt voor de muziek. Het feest duurt van 19.00 uur tot middernacht. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Filipe Mode aan de Markt, café De Oude Ketting aan de Bosscheweg, galerie De Expositie aan de Breukelsestraat, bij de leden van de Lionsclub of via: www.lionsclubboxtelbellesamies.nl