Jaarlijks trakteert de Beyersland Kapel de inwoners van Lennisheuvel met de Snertconcerten op twee bonte carnavalsavonden. (Foto: Gerard Schalkx).
Jaarlijks trakteert de Beyersland Kapel de inwoners van Lennisheuvel met de Snertconcerten op twee bonte carnavalsavonden. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

CARNAVALSSHOW BEYERSLAND KAPEL LENNISHEUVEL

Snertconcert: blaasmuziek en kolder

Muziek, kolderieke sketches en diverse tonpraters. Het vormen de beproefde ingrediƫnten voor het jaarlijkse Snertconcert van de Beyersland Kapel in Lennisheuvel. Vrijdag 2 en zaterdag 3 februari loopt de 36e editie van stapel in gemeenschapshuis Orion. Kaartjes Ơ 7,50 euro zijn te koop via www.beyerslandkapel.nl.

Naast muziek van de Lennisheuvelse blaaskapel zelf, onder meer met zang van presentator Kees Berkelmans, zijn ook klanken te horen van het jeugdorkest van fanfare Sint-Arnoldus.

Ad Hoevenaars neemt net als in andere jaren de Boxtelse politiek en andere lokale gebeurtenissen op de korrel in de tot snertkittel omgebouwde buutton. Tonpraters die ook vaker in Orion op de planken stonden, keren terug: Bart Ketelaars (Udenhout) kruipt in de huid van Prins Carnaval, Jan Schellekens (Sint-Michielsgestel) van een gildebroeder en Paul van der Heijden (Gemonde) van een acrobaat.

Een groepje buurmannen uit Lennisheuvel voert als De Vijf Zaligheden andermaal een muzikale parodie in twee bedrijven op. Vorig jaar maakte het gezelschap diepe indruk met een parodie op de tv-programma's waarmee Chiel Montagne in de jaren zeventig en tachtig het Nederlandstalige lied promootte.

Uit Liempde laat de Beyersland een kwartet met een heel groot instrument invliegen. ,,Maar daar willen we nog niet meer over verklappen. Het wordt een heel leuke verrassing", belooft woordvoerder Bart van den Bosch van het Lennisheuvelse orkest. ,,En natuurlijk kunnen bezoekers weer rekenen op goeie snert en roggebrood met zult."

Esch

Oggelrevue

Tijdens de Oggelrevue, een hilarisch voorproefje op het carnavalsfeest op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 januari, wordt dorpshuis De Es vanaf 20.00 uur omgetoverd tot bouwbedrijf Ondersteboven. Voor toegangskaarten kan contact opgenomen worden met Emilie Bormans via telefoonnummer 06-30 27 17 48 (bellen tussen 18.30 en 20.00 uur).