VERLIES VOOR TWEEDE EN DERDE TEAM

't Ivoor wint afgetekend in Roois libreduel

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor boekte vorige week een afgetekende overwinning op Het Wapen van Eerschot 1 in Sint-Oedenrode. Met name Don van der Wiel en Fouad Hasbani deden van zich spreken. Met moyennes van respectievelijk 18.18 en 10.83 wonnen zij overtuigend hun partijen.

Als koploper in haar klassement leed 't Ivoor 2 een gevoelige nederlaag (30-16). Alle drie partijen gingen verloren tegen Royal 4. Het team voert nog altijd de ranglijst aan, maar haar voorsprong is geslonken tot één punt. Het derde libreteam kon ook al geen potten breken en verloor met 28-21 het uitduel met Bommelwaardse Mesters.

DRIEBANDEN SUCCESVOL

In de spelsoort driebanden-groot was 't Ivoor te sterk voor De Hazelaar 1 (24-19). Leo van Westelaken en Louis van der Meijden boekten een overwinning. Bernhard Legierse moest genoegen nemen met vier punten.

Ook bij het driebanden-klein was de Boxtelse club succesvol. Rio Bar 1 werd met 28-24 aan de zegekar gebonden. René de Windt speelde een prima partij met een moyenne van 0,547, maar Louis van der Meijden haalde uit met een moyenne van 1,225 en won ruim zijn partij. Jacques van Loon begon sterk aan zijn partij, maar liet de winst uit zijn handen glippen en moest genoegen nemen met acht punten.

Uitslagen recreanten

LIBRE

' t Ivoor 1 – De Baarzen 3        34-29

't Ivoor 2 – De Piepers 3        31-39

Vlijmendorp 4 - 't Ivoor 3        33-31

't Ivoor 4 – Hart van Brabant 1        38-31

DRIEBANDEN-KLEIN

't Ivoor 5 – NAL 6        28-26

't Ivoor 6 – 't Ivoor 7        29-22

Programma maandag 22 januari

R3: Ivoor 4 - De Vliedberg 3        13.00

R3: Ivoor 1 - De Hazelaar 2        13.00

R3: Ivoor 2 - JBGB 1        13.00

A: Ivoor 1 - Midget-Gilde 1        19.30

Programma dinsdag 23 januari

C1: Haarsteeg 1 - Ivoor 1        19.30

B1: Overberg 1 - Ivoor 1        20.00

Programma woensdag 24 januari

R5: Ivoor 5 - Ivoor 6        13.00

R3: DVR 3 - Ivoor 3        13.00

Programma donderdag 25 januari

R5: Luchtschippers 1 - Ivoor 7        13.00

C2: Elsie 1 - Ivoor 3        20.00


KRIJTJE HOUDT VOL, UIT DE KOM NADERT

Spanning in librecompetitie voor teams Boxtelse Biljart Bond

In de vijfde ronde van de cafécompetitie van de Boxtelse Biljart Bond zijn vorige week prima librewedstrijden gespeeld. Vier teams behaalden ruim veertig punten. Alleen De Comsche Hoeve 2 en Het Groene Laken raakten een beetje achter.

Ouderwets degelijk biljart was te zien in 't Geveltje. Martien van de Loo en Sebastiaan Verhofstad scoorden gemakkelijk 12 punten voor De Amateur 2 en zulks deed ook Pascal Leijten, maar dan voor De Comsche Hoeve. Alleen de strijd tussen topmannen Danny Coset en Robert Huijberts verliep wat stroef en had dan ook iets te veel beurten nodig.

Misschien tegen de verwachtingen in, wist 't Krijtje zich in De Postiljon gemakkelijk in de hogere regionen van de ranglijst te handhaven tegen De Amateur 2. Gerard van den Biggelaar en Nol Lips lieten 12 punten noteren voor de thuisclub en voor de bezoekers deden Corné Franken en Hans Bressers precies hetzelfde. Aan het einde van de speelavond had koploper 't Krijtje net één puntje meer.

In zaal De Comsche Hoeve diende Uit de Kom zich aan als opvolger van 't Krijtje. De jongste biljartclub van de BBB-competitie heeft zich via een eclatante zege op Het Groene Laken omhoog gewerkt tot een verdienstelijke derde plaats. Uit de Kom staat nu genoteerd als eerste in de rij van de teams die nog een wedstrijd te goed hebben. Op deze drukke en rumoerige speelavond, omzoomd door een fiks aantal bezoekers van een vergadering van Boxtel Vooruit, wisten vooral Toon van Weert en Henk Spooren de kalmte te bewaren. Van Het Groene Laken wist niemand zijn niveau te behalen, wellicht door het onverwacht uitvallen van Toon van Houtum.

Uitslagen vijfde ronde

De Amateur 1 - De Comsche Hoeve 2        42-33

't Krijtje - De Amateur 2        41-40

Uit de Kom - Het Groene Laken        41-27

Tussenklassement

't Krijtje, 192 punten; De Amateur 1, 188; Uit de Kom, 155.


LEO VAN HASTENBERG NAAR NK-FINALE

Ruime zege voor Liempdse
biljarters in kadercompetitie

Het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank is 2018 uitstekend begonnen. De wedstrijd tegen Van Hoppe uit Duizel werd vorige week met 6-2 gewonnen.

In de eerste partij moest Martien van den Tillaart in de gelijkmakende beurt de nog resterende 19 caramboles maken om een punt aan de partij over te houden. En zo geschiedde. Ton Rovers deed daar nog een schepje bovenop. Bij hem ontbraken nog 40 caramboles toen zijn tegenstander de partij uitmaakte. Maar ook Rovers slaagde erin om de ontbrekende punten in de gelijkmakende beurt te scoren.

Henry van Dijk voltooide zijn partij van 160 caramboles kader 57/2 in twaalf beurten. Leo van Hastenberg maakte in even zoveel beurten 110 caramboles.

Overige uitslagen

Wapen van Liempde 1 – Hazelaar 3        21-18

Wapen van Liempde 2 – De Straat        28-23

NK KADER

Van Hastenberg heeft zich tevens geplaatst voor het Nederlands kampioenschap Kader. Hij eindigde tijdens de gewestelijke finale op de tweede plaats en mag daarom deelnemen aan de finale om het NK, dat eind februari plaatsvindt in Wijchen. Nadat de biljarter op de eerste dag slechts één punt behaalde uit twee wedstrijden, won hij de volgende vier partijen. De opgebouwde voorsprong op de nummer drie van dat moment was groot genoeg om de laatste partij van de latere kampioen, die ongeslagen bleef, te mogen verliezen. Uit zeven partijen werden negen punten behaald, zijn algemeen gemiddelde was 8.30.


Start to Run

Atletiekvereniging Marvel start zaterdag 3 februari weer met beginnerscursus Start to Run. Deelnemers worden begeleid door ervaren trainers. De cursus bestaat uit een beetje theorie en een groot deel praktijk. Zo zijn er acht trainingen die op zaterdagen van 09.30 tot 11.00 uur plaatsvinden in sportpark Den Wielakker. Daarnaast zijn er 'huiswerktrainingen' die ook bij Marvel kunnen worden afgewerkt op woensdagavonden. Aanmelden voor de cursus is mogelijk via www.yakultstarttorun.nl. Deelname kost 49,50 euro.