Leerlingen Boxtel zorgen voor een afvalvrije buurt

Leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6 van de verschillende basisscholen in Boxtel doen dit jaar mee aan activiteiten rondom de Landelijke Opschoondag. Deze wordt zaterdag 24 maart gehouden. Een dag eerder, vrijdag 23 maart, gaan de scholieren met een bingospel in hun buurt op zoek naar verschillende soorten zwerfafval zoals blikjes, peuken en plastic.

De Landelijke Opschoondag is een moment waarop inwoners, (buurt)verenigingen en scholen in heel Nederland hun omgeving vrijmaken van zwerfafval. Dit jaar houdt de gemeente Boxtel naast de zwerfvuilactie op zaterdag een speciale actie voor basisscholen op vrijdag waarbij de leerlingen aan de slag gaan met een bingokaart en tevens al het vuil opruimen.

Verenigingen

Leden van (buurt)verenigingen gaan samen met de gemeente op zaterdag 24 maart aan het werk voor een buurt zonder rondslingerend vuil. De actie start om 09.30 uur bij de gemeentewerf aan de Mijlstraat 45 in Boxtel en eindigt om 12.00 uur. De gemeente zorgt voor het materiaal en het afvoeren van het verzamelde afval. Tevens geeft zij de deelnemende verenigingen ondersteuning met een kleine financiƫle bijdrage. Volwassenen krijgen 1 euro per uur en kinderen 50 cent.

Aanmelden

Aanmelden voor de opschoondag is mogelijk tot uiterlijk 17 februari via het aanmeldformulier op www.boxtel.nl. Begin maart ontvangen deelnemers meer informatie over het programma.