Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Vrolijke jeugdzittingsavonden in Liempde

Kleine helden en grote grappenmakers

De avonden werden geopend door jeugdprins Okkie en zijn adjudant Bouke. Eva en Janne van de Partyploegers praatten het geheel aan elkaar. Zij zorgden daarna voor een spetterend optreden samen met


de leden van hun eigen dansgroep.

De kleinste helden van de avond waren de dansgroepen van Bewegingsenergie. De jonge dansers boeiden het publiek met nummers als Bibber Bang en Rox Rox.

In een humoristische sketch, verzorgd door Jens en Tijn, werd prins Okkie aangewezen als 'eindbaas'; een moderne vertaling van het woord superheld. Meike, Jasmijn, Pleun en Merle vielen met het playbacknummer Heartbeat in de prijzen tijdens het Ploegerrangfestival en mochten daarom ook acte de présence geven.

Shirt uit en zwaaien

De slagwerkgroep Be Cool kreeg de handen van het publiek op elkaar. Verkleed als vuilnisophalers brachten zij een zeer ritmisch en synchroon percussie ten gehore met kliko's als enige instrument.

Brandweercommissaris Antje Saris probeerde Lotte van den Heuvel te redden uit een brandend huis met een kapotte emmer. Kyra Lucius zong live het nummer 'Als je maar van mij houdt'. Femke Hoefmans, Femke van Houtum, Iris en Sophie zetten de zaal vervolgens op zijn kop met het nummer 'shirt uit en zwaaien'.

De oudste groep van Bewegingsenergie danste op het nummer 'Soms denk ik dat ik alles kan'. Jens, Mirte, Bart en Senna namen de leden van de jeugdraad van elf op de hak. En het jeugdige publiek zong keihard mee bij het playbacknummer 'Annelies van de Pies' van Evi.

Knallende afsluiter

JAS zette met 'Politiebureau Liemt doet ut cel' allerlei ludieke dieven achter de tralies zoals malledieven en een augschurk.

Mare en Kim playbackten de sketch 'Knip' van Plien en Bianca, waarbij Berber de rol van postbode Siemen op zich nam. Anouck en Dominique van Laarhoven vertolkten als trainer en voetballer de helden van DVG. Helaas bracht de speler, gekocht van FC Meniscus, niet het gewenste resultaat.

FOTO BOVEN: Malledieven en auschurken werden gevangen gezet tijdens de sketch 'Politiebureau Liemt doet ut cel' (Foto: Hans van Doorn).


Liempdse carnavalsjeugd met
De Feestbus naar Lunenburg

Jaarlijks organiseert prinsenvereniging De Ploegers tijdens carnaval een evenement voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar uit Liempde. Na activiteiten als karten, lasergamen en bumperbal is ervoor gekozen vrijdag 9 februari het vervoer te verzorgen naar de populaire carnavalseditie van Teenageparty Lunenburg in Loosbroek.

Vanaf het Raadhuisplein in Liempde vertrekt om 19.00 uur een discobus die is ingericht met een geluidsinstallatie en licht- en lasershow. ,,Het belooft vanaf vertrek tot thuiskomst een groot feest te worden. De reizigers bepalen de muziek", laat de organisatie weten.

Om 00.30 uur vertrekt De Feestbus weer naar Liempde. Meereizen kost 10 euro per persoon, te betalen bij het vertrek van de bus. In deze prijs zijn een retourticket voor De Feestbus, entree tot Teenageparty Lunenburg én twee consumpties inbegrepen.

In De Feestbus is ook frisdrank à 1,50 per glas te koop. Opgeven is mogelijk via e-mail: defeestbusliempde@hotmail.com. Legitimatie is verplicht.