Afbeelding
Foto: Henk van Weert

DEEL OUDE MEUBELFABRIEK GESLOOPT

Monumentaal pand krijgt tijdelijk dak

De sloop van het voormalige bedrijfspand van Joris Meubelen aan de Eindhovenseweg in Boxtel is eind vorige week van start gegaan. In het leegstaande gebouw woedde in november een flinke brand waardoor een deel van het complex flinke schade opliep. Op deze plek gaat eigenaar IMvest Vastgoed, binnen het plan Hobbendonk, 24 woningen bouwen, waaronder twee appartementen in de monumentale villa.

Het monumentale gedeelte wordt gerestaureerd. ,,Omdat de overkapping door de brand werd verwoest krijgt dit pand een tijdelijk dak tot de daadwerkelijke herstelwerkzaamheden gaan beginnen", meldt projectontwikkelaar Roland van Heeswijk desgevraagd. Het dak was voor de brand ook al vervangen. IMvest wil van het karakteristieke witte pand aan de Dommel de blikvanger van het project Hobbendonk maken.
Eind januari moet de sloop van het voorste gebouw afgerond zijn. Het is volgens Van Heeswijk alleen nog wachten tot alle vergunningen voor de bouw van de woningen rond zijn bij de gemeente Boxtel. De verwachting van de projectontwikkelaar is dat nog in de eerste helft van dit jaar de schop de grond in kan.

De brand in november ontstond doordat acht jongeren vuurwerk afstaken in een deel van het pand.

FOTO ONDER: Loonbedrijf Van Pinxteren uit Boxtel sloopte eind vorige week het voorste deel van het pand aan de Eindhovenseweg waar voorheen Joris Meubelen was gevestigd. (Foto: Henk van Weert).