Van de leerlingen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel ontving de Vincentiusvereniging Boxtel talloze knuffels. Die werden in de kerstperiode geschonken aan inwoners die van een laag inkomen moeten rondkomen. (Foto: Vincentiusvereniging).
Van de leerlingen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel ontving de Vincentiusvereniging Boxtel talloze knuffels. Die werden in de kerstperiode geschonken aan inwoners die van een laag inkomen moeten rondkomen. (Foto: Vincentiusvereniging). Foto: Vincentiusvereniging

VINCENTIUS ONTVANGT DONATIES VAN ALLE KANTEN

Kerstpakkettenactie: 'n hele operatie...

360. Dit was het aantal aanvragen voor een kerstpakket dat Vincentiusvereniging Boxtel ontving. De producten waren bedoeld om inwoners die van een laag inkomen rond moeten komen een feestelijke kerst te geven.

Bij de Vincentiusvereniging kwamen 240 aanmeldingen binnen, onder wie de mensen die via welzijnsorganisatie ContourdeTwern in aanmerking wilden komen voor een pakket. Voor cliënten van de Voedselbank zijn 93 pakketten samengesteld. Vanuit alle kanten heeft Vincentius volop medewerking en donaties gehad, zo laat het bestuur weten. Zo ontving voorzitter Toon van der Sloot talloze knuffels die de kinderen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel hadden ingezameld. ,,De operatie vergde een behoorlijke voorbereiding", laat Arnold Krielen van de Vincentiusvereniging weten. ,,Pakketten moeten verschillend zijn van samenstelling. Zo zijn er huishoudens met en zonder kinderen en hebben mensen bepaalde voedingseisen."

Het inpakken van de pakketten gebeurde in het pand van Voedselbank Boxtel aan de Achterberghstraat, dat de organisatie in oktober betrok. ,,Alle pakketten zijn hartelijk ontvangen door de bevolking", aldus Krielen. ,,Bijzonder was weer het overhandigen van pakketten en attenties aan de 23 Eritrese meisjes die in 2015 naar Boxtel kwamen. ,,Verder gaven we 22 pakketten aan Pierpaolo en Andrea Flesia ten behoeve van de mensen die zij onderdak en hulp verlenen."


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Bertus en An v.d. Struijk (mgd); Jo Bergmans; overl. ouders Van der Meijden-Schoenmakers; intenties voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Kribbeproject. Achterin de kerk staat een kribbe waarin houdbare levensmiddelen of schoonmaakmiddelen kunnen worden gedaan voor mensen die dit nodig hebben.

* Misintenties. Achterin de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen worden gepost in brievenbus nummer 8 bij de voormalige pastorie. Telefonisch doorgeven kan via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastor W. Holterman. Intenties voor Johannes Geerts (jgt); Elisabeth Geerts-Schellekens (jgt); Annie Geerts (jgt); Netty v.d. Eerden-v.d. Braak; Christon v.d. Sande; Rien Troeijen; pastoor Piet Goedhart (sterfdag); ouders Schepens-Roche; ouders Olislagers-v. Laarhoven;
Lies Steegs-Geerts; Hendrikus en Gerdina v.d. Eerden-Vorstenbosch.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door ds. O. Grevink uit Waalwijk. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er een korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Keltische spiritualiteit. Op de woensdagavonden 24 januari, 21 februari en 21 maart vertelt Corrie Terlouw tussen 19.30 en 21.30 over het Schotse eiland Iona en Keltische spiritualiteit. Entree is vrij, een gift voor de kerk na afloop wordt op prijs gesteld. De deelnemers kunnen hierbij enkele hoofdstukken lezen uit het werk 'Keltische spiritualiteit' van Ian Bradley, (ISBN 978-90-211-3671-4). Wie dat wil, moet dit boek zelf aanschaffen. Opgeven bij ds. Corrie Terlouw. (0411) 67 15 13.

* Concert. Zaterdag 27 januari treedt het ensemble Vijf! op in de protestantse kerk. Vijf bevlogen vrouwen bespelen fluit, viool, hobo, fagot en harp. Het concert is tussen 16.00 en 17.00 in de kerk aan de Clarissenstraat 18. De toegangsprijs is 15 euro, inclusief een drankje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 euro. Reserveren is aanbevolen: reserveren@klassiekindekerken.nl.

* Kerkdienst-inspiratieochtend. Onder het thema 'opnieuw beginnen' is er zondag 4 februari een dienst in het kader van de Maand van de Spiritualiteit. Het essay 'Sterrenstof' van Daphne Deckers draagt onderwerpen aan. Daarna zullen enkele gemeenteleden vertellen over hun eigen ervaringen. De ochtend wordt afgesloten met een lunch. Opgeven kan per mail: taede.zandstra@ziggo.nl.

* Website. Kerkberichten en andere belangrijke gegevens staan op www.pg-boxtel.nl.


Nieuwe lichting
afscheidsfotografen

Boukje Canaan startte zo'n zeven jaar geleden als uitvaartfotograaf en doet haar best dit uitzonderlijke beroep bekendheid te geven. Onder meer via tentoonstellingen, lezingen, workshops, een kwaliteitskeurmerk en een jaaropleiding. Acht fotografen slaagden onlangs voor het derde leerjaar van de opleiding 'Bekwaam Afscheidsfotograaf'.

Naast dat de fotografen les kregen over situaties van afscheid en hoe te fotograferen bij uitvaarten, deden ze ervaring op door uitvaarten vast te leggen, maakten opdrachten om hun netwerk uit te breiden en kregen ze les in kennis rond rouw.

De geslaagden zijn Jeroen Meuwsen, Marc Sommers, Arianne Beks, Fenneke Visscher, Nicole Dees, Hanneke Heijt, Gerda Wesselius en Ilja Verstraten. Begin januari startten twaalf nieuwe fotografen.

Kort Nieuws

Collecte hersenstichting

Hersenstichting Nederland gaat van 29 januari tot en met 3 februari langs de deuren in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Vrijwilligers collecteren voor onderzoek naar aandoeningen als autisme, dementie en de ziekte van Parkinson. Doneren kan ook door een sms-bericht te sturen naar 4333 met daarin HS1 voor een donatie van één euro, HS2 voor twee euro en HS3 voor drie euro.