Afbeelding
Foto:

WESTELIJK DEEL BREUKELSPLEIN VOORTAAN BLAUWE ZONE

'Nieuw parkeerregime centrum pakt goed uit'

Het nieuwe parkeerregime dat sinds september van kracht is in het centrum van Boxtel pakt op de meeste plaatsen goed uit. Dat meldt verkeerswethouder Herman van Wanrooij. In de strijd tegen langparkeerders is op het Breukelsplein een kwart van de ruim 120 autovakken deze week tot blauwe zone bestempeld. Ook enkele andere knelpunten worden nog aangepakt.

Komende week ontvangt de gemeenteraad de evaluatie van het nieuwe parkeerbeleid in het centrum. En dat voldoet volgens het gemeentebestuur grotendeels aan de verwachtingen. ,,Er is nu minder zoekverkeer en er zijn meer parkeerplekken voorhanden", stelt Van Wanrooij.

Wel wil hij nog in gesprek met de centrumondernemers. ,,Nu parkeert veel personeel van winkels en bedrijven op het Breukelsplein. Mogelijk dat de ondernemers bereid zijn voor hun medewerkers een ontheffing te kopen voor de blauwe zone op het Jan van Eschpleinbij het NS-station. Dat zou de druk op het Breukelsplein kunnen verminderen." In tegenstelling tot elders in het centrum, waar automobilisten in de blauwe zone tijdens openingstijden van de winkels maximaal twee uur mogen parkeren, moet op het westelijk deel van het Breukelsplein voortaan tussen 10.00 en 14.00 uur de parkeerschijf achter de voorruit liggen. De maatregel werd genomen omdat het parkeerterrein overdag bomvol staat. Met name bezoekers van de praktijk Fysio-Team konden moeilijk een parkeerplekje vinden. (Foto: Henk van Weert).