Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LOKAAL WIELEREVENEMENT BRENGT ODE AAN WILLY VAN ZUIJLEN

Tourspel Liempde kiest voor Zonnebloem

De organisatoren van Tourspel Liempde steunt dit jaar de lokale afdeling van de Zonnebloem. Normaal gesproken kunnen deelnemers en betrokkenen aan het begin van ieder jaar goede doelen aandragen, maar deze keer was het al meteen duidelijk: de keuze voor De Zonnebloem komt voort uit het werk van de in september overleden Willy van Zuijlen.

,,De keuze voor ons vinden wij helemaal geweldig", zegt voorzitter Mario Knoops van de Zonnebloem Liempde. ,,Wij ontvingen recent de delegatie en hun enthousiasme als club. Hartstikke fijn dat we de opbrengsten ontvangen, al helemaal omdat we dit jaar ons gouden jubileum vieren. We gaan er samen een mooi jaar van maken."

WILLY VAN ZUIJLEN

Tegelijkertijd noemt Knoops de keuze voor Zonnebloem Liempde een ode aan de vorig jaar overleden Willy van Zuijlen. ,,Zijn betrokkenheid bij ons bestuur, maar ook bij de organisatie van het tourspel was enorm. Veel voorbereidingen op dit kroonjaar zijn door hem getroffen. Dus daar gaan we dit jaar ook handen en voeten aan geven."

Van Zuijlen was in 2008 medeoprichter van Woudbloem Liempde. Met deze stichting werd het 40-jarig jubileum van De Zonnebloem ondersteund. In 2012 begon hij met het Tourspel dat uitgroeide tot een begrip in Liempde en omstreken. Begin 2017 nam Van Zuijlen afscheid van het wielerspel zodat zijn geliefde Zonnebloem óók aan bod kon komen.

Na het recordaantal deelnemers van vorige editie ondersteunt stichting Brabants Centrum de organisatie van Tourspel Liempde ook in 2018 om weer veel mensen te betrekken bij het evenement. Programma en planning worden door de organisatie op een later moment bekendgemaakt.

FOTO ONDER: Vorig jaar trok Tourspel Liempde 319 deelnemers, een record. Ook deden er nog eens 282 mensen mee aan het Extra Tourspel. Zowel stichting Papa Giovanni XXIII als Jeugdvakantieweek Liempde ontvingen toen een bedrag van 1.250 euro. (Foto: Peter de Koning, 2017).