Afbeelding
Foto:

UITGEROLD SNOER BLIJKT OBSTAKEL


Laadpaal elektrische auto
hindert voetgangers Indenhof

Bij de in het afgelopen najaar afgeronde herinrichting van de Mgr. Bekkersstraat en Zusterspad is ook een trottoir aangelegd langs de Indenhof, de oude boomgaard achter 't Hofje. Voorheen stond de oplaadzuil voor elektrische auto's in de berm van de parkeervakken, maar nu moeten autobezitters die de accu van hun voertuig op willen laden de kabel uitrollen over de stoeptegels. En dat vormt voor passanten een gevaarlijke hindernis. Zeker in een omgeving waar veel ouderen wonen, leidt dat regelmatig tot ongemak en ergernis...

Tijdens haar dagelijkse wandeling door het centrum van Boxtel viel het Ingrid Middelkoop al eerder op dat de laadpaal tegenover ouderencomplex Elisabethsdael op een bijzondere plek staat. Ze stuurde de redactie deze week enkele foto's die ze in de voorbije twee weken op verschillende momenten maakte. Het snoer dat de laadpaal met de E-car verbindt ligt of hangt over het trottoir. Ze maakte de foto's om vrienden te overtuigen dat het verhaal dat ze vertelde waar was. En dus stuurde ze de prenten ook naar de krant om de situatie aan de kaak te stellen.

Elders in Boxtel zijn wel situaties bekend waar particulieren met een eigen oplaadpunt een rubber mat over het snoer leggen als ze die over de stoep uitrollen tussen de woning en de auto. Dat zou in dit geval ook een prima oplossing kunnen zijn...


AFRONDING WEEK VAN DE FRIET

Eetwinkel Select reikt prijzen uit

Ze lieten begin oktober tijdens de vierde editie van de Nationale Week van de Friet op internet een reactie achter na een bezoek aan de Boxtelse eetwinkel Select aan de Sint-Severusstraat. Twee inzenders van de vele reviews ontvingen gisteren een prijs. Naast een vers frietje en een snack ontving Karin Maas een driedelige kofferset, terwijl Marij Zuijderhoff een tafelgrill kreeg overhandigd door Jack van Hal, de uitbater van Select.

Na jaren van negatieve verhalen over vet en ongezond, zijn de cafetaria's sinds 2014 met een jaarlijkse campagneweek 'in de aanval gegaan'. ,,Ik zag tijdens een bezoek een bordje op de balie staan en dacht: ik vul ook een review in. Select is immers een leuke en prima zaak. Een échte volkscafetaria waar ze een prettig contact met de klanten belangrijk vinden. Bovendien: voor elke deelnemer ging er twintig cent naar War Child", gaf Maas als reden om mee te doen aan de actie.

Zuijderhoff woont in de wijk Oost gaf aan het wel met haar mede-winnares eens te zijn. ,,En je kunt hier lekker eten voor een relatief lage prijs."

Kinderen die in de 'frietweek' een kleurplaat hadden ingezonden naar de organisatie ontvingen in de week voor Sinterklaas al hun prijs.

FOTO ONDER: Karin Maas (rechts) en Marij Zuijderhoff werden in eetwinkel Select gistermiddag getrakteerd door uitbater Jack van Hal. De twee vrouwen wonnen een prijs tijdens een actie in de Week van de Friet die begin oktober werd gehouden. (Foto: Paul Melis).


Talentenjacht Tabitta

Gymnastiekvereniging Tabitta zoekt naar turntalent. Zondag 14 januari tussen 12.00 en 14.00 uur kan iedereen meedoen aan een talentenjacht in de sportzaal van Tabitta aan de Europalaan in Boxtel. Deze open les is speciaal voor meisjes geboren in 2010 en 2011. Voor een impressie: op YouTube zijn fimpjes te vinden onder de zoekterm 'talententest Tabitta'. Opgeven kan onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer tot en met dinsdag 9 januari door een e-mail te sturen naar daphnevanroij@gmail.com.

Spoor van vernieling

In Boxtel-Oost werd zondag een spoor van vernielingen aangericht. Op de Robert Schumanlaan werd de zijruit van een taxibusje ingeslagen. Op De Pellenwever werd een personenauto op zijn zijkant gezet, waardoor ook het voertuig dat ernaast stond geparkeerd beschadigd raakte. Aan de Europalaan werd de ruiten van een bushokje aan gruzelementen geslagen. Via Facebook sprak de politie van zinloze vernielingen en a-sociaal gedrag en riep getuigen op zich te melden via 0900-8844 of (anoniem) 0800-7000.

Afbeelding