Afbeelding
Foto: Jan van der Staak

Kas Beekmans uit Boxtel wil verder in motorsport

Racetalent start crowdfundingactie

Het Boxtelse motorracetalent Kas Beekmans start een omvangrijke crowdfundingcampagne om zijn sport ook het aankomend seizoen op niveau te kunnen uitoefenen.

Kas wil graag de opstap naar een hoger niveau maken, maar hiervoor moet hij meer ervaring opdoen op zwaardere motoren. Het jonge racewonder traint ieder vrij uurtje dat hij heeft. Dat gebeurt niet alleen op de motor, maar ook in de sportschool. De aanschaf of huur van een geschikte motor is echter duur. Daarnaast zijn er nog inschrijfkosten bij de bond, reiskosten, onderhoud en het inschrijfgeld voor de races die hij in Spanje wil rijden om hogerop te komen. Alleen dit laatste kost al zo'n 8.000 euro. In totaal heeft Kas duizenden euro's nodig, iets dat een 13-jarige jongen niet in zijn eentje bij elkaar kan krijgen. Omdat de motorsport in Nederland relatief klein is, is het lastig om sponsors te vinden als je nog niet aan de top staat. Daarom is Kas nu, samen met zijn vader, een crowdfundingactie gestart via Talentboek.

Kas heeft goede hoop dat hij het geld bij elkaar krijgt voordat het seizoen start. Mocht Kas niet genoeg geld bij elkaar krijgen dan zal zijn droom, rijden in de Moto GP, vertraging oplopen. Wie Kas wil steunen met een bedrag kan naar zijn actiepagina gaan op: www.sport.talentboek.nl

FOTO: Kas Beekmans, met beker, wil graag verder in de motorsport. (Foto: Jan van der Staak)