Guus Eltink, Marria van den Hoven, Herman van Wanrooij, Jaqueline Bekkers, Jan de Koning en Geertje Schellekens vormen de eerste zes kandidaten van de verkiezingslijst van INbox. (Foto: Hans van Doorn).
Guus Eltink, Marria van den Hoven, Herman van Wanrooij, Jaqueline Bekkers, Jan de Koning en Geertje Schellekens vormen de eerste zes kandidaten van de verkiezingslijst van INbox. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans v Doorn

WETHOUDER IS NIET IN VOOR RAADSZETEL

Herman van Wanrooij voert lijst van 'doe-partij' INbox aan

HENK VAN WEERT

Herman van Wanrooij voert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart de kandidatenlijst aan van de lokale politieke partij INbox. Omdat hij alleen een functie als wethouder beoogt en geen raadszetel, wilde Van Wanrooij zelf het liefst op een onverkiesbare plaats staan. Maar de ledenvergadering drong er bij hem op aan tóch het voortouw te nemen.

Vier jaar geleden maakte Van Wanrooij als nieuwkomer zonder enige ervaring zijn debuut op het politieke toneel in Boxtel. ,,Ik wil graag nog vier jaar door als wethouder om de diverse projecten die op de rol staan af te ronden of verder te brengen. Maar mocht de verkiezingsuitslag zodanig zijn dat wij met INbox geen deel uitmaken van de coalitie, dan ga ik niet in de gemeenteraad zitten. Daarom vond ik aanvankelijk beter om op een onverkiesbare plaats te staan. Maar onze leden vinden mij het gezicht van de partij", verklaart Van Wanrooij zijn besluit om toch de kandidatenlijst aan te voeren.

Jan de Koning, in de vorige bestuursperiode fractievoorzitter van INbox en de afgelopen vier jaren raadslid, staat als tweede op de verkiezingslijst. Marria van den Hoven, voorzitter van de huidige tweemansfractie, staat als nummer drie op de lijst, gevolgd door Guus Eltink, Jaqueline Bekkers en Geertje Schellekens. De lokale partij hoopt erop zetel extra te halen bij de verkiezingen op woensdag 21 maart. ,,We voeren campagne met de slogan 'We doen gewoon wat werkt'. Waarmee we willen aangeven vooral in praktische oplossingen te denken, dat we een doe-partij vormen", aldus Van Wanrooij.

Hij hoopt in de komende bestuursperiode verder te mogen werken aan diverse projecten: ,,De uitgangspunten voor het nieuwe verkeers- en vervoersplan Move '31 moeten nog vóór de verkiezingen worden vastgesteld, maar zullen in de jaren daarna uitgewerkt worden. Daar wil ik graag de verantwoordelijkheid voor nemen. En het zou mooi zijn als we ook het PHS-dossier (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer - red.) een treetje hoger kunnen tillen." Sociaal-maatschappelijke steunpunten in de wijk, een goed evenwicht tussen veiligheid voor fietsers en automobilisten en goed begaanbare voetpaden die niet ten prooi vallen aan wildgroei van planten en bomen. Ook dat zijn enkele aandachtspunten uit het verkiezingsprogramma waarmee INbox de boer op gaat.

FOTO ONDER: De eerste zes kandidaten op de verkiezingslijst van INbox, v.l.n.r.Guus Eltink, Marria van den Hoven, Herman van Wanrooij, Jaqueline Bekkers, Jan de Koning en Geertje Schellekens. (Foto: Hans van Doorn).