Eric van den Broek (links) en Dave van de Ven vormen net als vier jaar geleden het lijsttrekkersduo van de SP. (Foto: SP).
Eric van den Broek (links) en Dave van de Ven vormen net als vier jaar geleden het lijsttrekkersduo van de SP. (Foto: SP). Foto: SP

ERIC VAN DEN BROEK EN DAVE VAN DE VEN

SP-leden kiezen opnieuw voor duo-lijsttrekkerschap

HENK VAN WEERT

De ledenvergadering van de Boxtelse SP-afdeling heeft donderdag ingestemd met de voordracht van het partijbestuur om wethouder Eric van den Broek en fractievoorzitter Dave van de Ven opnieuw aan te wijzen als lijsttrekkersduo voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het tweetal trok ook vier jaar geleden al gezamenlijk op. Van den Broek hoopt opnieuw een zetel in het college van B. en W. te kunnen bemachtigen.

Van den Broek (foto rechtsonder) staat op de eerste plaats van de kandidatenlijst, gevolgd door fractievoorzitter Van de Ven (foto linksonder) en raadslid Rinze van der Veen. De twee andere SP'ers die momenteel in de gemeenteraad zitten, Marco Bressers en Marije van Kuijk, lijken met respectievelijk de zevende en elfde positie niet terug te keren.

De SP neemt met veertig mensen deel aan de verkiezingen op 21 maart. Nieuw in de top van de kandidatenlijst zijn Frans Sannen (4) en Hamid Omair (5). Sannen is in het dagelijks leven landbouw- en biologiedocent en maatschappelijk actief als vrijwilliger bij de voedselcoöperatie Herenboeren. Omair werkt als applicatiebeheerder en is als vrijwilliger al jarenlang actief binnen de Marokkaanse gemeenschap in Boxtel. Bovendien was hij enige tijd voorzitter van de Marokkaanse moskee.

,,Een stem op de SP is de allergrootste garantie dat Boxtel haar sociale gezicht gaat behouden", vertelde Van den Broek donderdag bij de presentatie van de vijf speerpunten uit het 35 pagina's tellende partijprogramma voor de komende vier jaar. De partij wil de regelingen voor arme kinderen verder uitbreiden en dat meer mensen in aanmerking komen voor minimaregelingen. Bovendien streeft de SP er onder meer naar dat in Boxtel meer (kwetsbare) mensen aan een baan worden geholpen en dat driehonderd sociale huurwoningen en enkele honderden betaalbare koophuizen worden gerealiseerd. Andere speerpunten zijn een aantrekkelijker centrum, stimulering van de economie, inzetten op duurzame energie en investering in meer leefbare wijken.

De huis-aan-huisenquête die de SP-leden al enkele maanden houden, wordt in januari en februari voortgezet in de wijk Selissenwal. In maart geeft de partij een eigen verkiezingskrant uit.

FOTO LINKS: Eric van den Broek (links) en Dave van de Ven vormen net als vier jaar geleden het lijsttrekkersduo van de Boxtelse SP-afdeling. (Foto: SP).