Afbeelding
Foto:

Versterking voor nieuwsredactie Brabants Centrum

RENS VAN DEN ELSEN

,,Hedde ut al geheurd?" Een uitspraak die ik vaak hoor in kleine gemeenschappen. Nieuws gaat er snel van mond tot mond, maar hoe de vork nu precies in de steel steekt en of het überhaupt waar is, kan eigenlijk niemand je vertellen. De journalist van de lokale krant is dan dé aangewezen persoon die de geruchten checkt op waarheid en nieuwswaardigheid, maar hij is ook iemand die in beeld brengt wat er speelt in de wijk. Met als uiteindelijke doel, de gemeenschap verbinden.

En met dat laatste woord, verbinden, weet Brabants Centrum zich in mijn ogen te onderscheiden. Dé reden voor mij om eind vorig jaar mijn sollicitatiebrief te richten aan Henk van der Zee. En me eens te verdiepen in de 'wereld' van deze stichting. Bij het eerste gesprek werd ik al meteen enthousiast. Dat ik daarnaast van diverse partijen te horen kreeg: 'daar zit je goed, kwaliteit van het nieuws staat er voorop', maakte mijn beslissing om over te stappen alleen maar makkelijker.

Dus heeft de redactie van Brabants Centrum sinds deze week versterking gekregen vanuit Haaren. Ik zal me dan ook even voorstellen. Mijn naam is Rens van den Elsen, 33 jaar jong.

Voorheen was ik werkzaam als eindredacteur van onder meer weekkrant De Meierij en diverse huis-aan-huisbladen in de regio Eindhoven en de Kempen. Met mijn overstap naar Brabants Centrum kom ik weer dicht bij huis te werken. Daarnaast krijg ik hier weer de mogelijkheid om op pad te gaan om verhalen te schrijven. Het optekenen van wat er speelt in de wijk, op lokaal niveau, dat spreekt mij al jaren aan. Al vanaf het moment dat ik in 's-Hertogenbosch mijn eerste verhalen ging schrijven voor het Stadsblad. Voor mij is de (digitale) krant ook een bindmiddel van de lokale gemeenschap. Zij brengt het nieuws dat er voor inwoners en lezers, toe doet. Dicht bij huis, waar beslissingen direct zichtbaar en voelbaar zijn voor iedereen.

Ik ben ervan overtuigd dat een medium als Brabants Centrum alleen maar belangrijker wordt voor een lokale gemeenschap in een samenleving waarin er steeds meer 'nep'-nieuws de wereld in wordt geslingerd.

In Haaren missen we een organisatie als Brabants Centrum. Een medium dat de mensen in het dorp samenbrengt en verbindt met nieuws waar je op zit te wachten. Maar ook een platform dat er via de stichting voor zorgt dat er activiteiten in de dorpen mogelijk zijn. En tevens een betrouwbare partner voor alle partijen.

De komende tijd ben ik dus vaker te zien in Boxtel en omgeving om lokale verhalen op te tekenen. Ik heb er zin in.