Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TON JONKERS MAAKT AFSCHEID BEKEND

ODC zoekt nieuwe preses buiten voetbalvereniging

HENK VAN WEERT

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalclub ODC heeft voorzitter Ton Jonkers (68) zondag zijn afscheid aangekondigd. Vijftien jaar lang leidde hij als 'buitenstaander' de ruim duizend leden tellende vereniging. ,,Het is tijd voor nieuw bloed", zegt Jonkers. Een opvolger is nog niet gevonden, maar wordt het liefst gezocht buiten de club.

Jonkers stopt niet per direct: ,,Het is de bedoeling dat tijdens de ledenvergadering in het najaar de nieuwe voorzitter kan worden gekozen. Tot die tijd wil ik de man of vrouw inwerken." In december maakte de preses zijn vertrek aan het bestuur bekend. ,,En daar ondervond ik begrip en is besloten op zoek te gaan naar een opvolger. Ik ben vijftien jaar geleden als betrekkelijke leek binnengehaald en dat is de club goed bevallen. Het zorgt voor een onbevangen blik en voorkomt vooringenomenheid."

VEEL GEBEURD

In zijn bestuursperiode is veel gebeurd binnen ODC, blikt Jonkers terug. ,,We hebben onze trainingsaccommodatie op het Essche Heike vernieuwd én het hoofdterrein in sportpark Molenwijk. Het enige dat nog moet gebeuren is een renovatie van de kantine."

Zijn ervaringen met ODC omschrijft de vertrekkende voorzitter als een 'warm bad': ,,Er is een groep van ruim honderd vrijwilligers die zich enorm inzet en waarvoor ik veel waardering heb. Ook hebben we capabele bestuursleden. Daarnaast speelt het eerste elftal nu in de derde klasse, maar persoonlijk vind ik het niveau niet zo belangrijk, het speelplezier staat voorop. We houden dan ook vast aan het principe dat mijn voorganger Kees Bekers me altijd voorhield: geen voetballers 'kopen'." (Foto: Peter de Koning).


DE SPRINT UIT DEURNE IS MAATJE TE GROOT

HCB '92 verliest eerste uitduel in nieuwe jaar

De handbalsters van HCB '92 reisden zondag af naar Deurne voor een duel tegen De Sprint. De Boxtelse ploeg kende een moeizame start en keek na de eerste helft tegen een forse achterstand aan. Dit werd in het tweede gedeelte van de wedstrijd niet meer goedgemaakt. HCB '92 verloor met 10-7.

Al in de beginfase toonden de Boxtelse handbalsters weinig pit en lieten het met name liggen bij de afronding. Dat gold niet voor De Sprint; de ploeg uit Deurne kwam op een 6-0 voorsprong. Vervolgens deed HCB '92 iets terug. Janneke Eijkemans benutte een penalty. Vervolgens wist Miranda van Engelshoven langs de verdediging te komen en te scoren. Toch zat er te weinig actie in het spel van HCB '92.

In de rust benadrukte coach Martin van Nunen dat er een tandje bij moest om de punten mee naar Boxtel te kunnen nemen. Met goede moed opende HCB'92 de tweede helft. Mandy van Abeelen vond een gaatje en scoorde vanaf negen meter. De Boxtelse handbalsters werkten harder waardoor De Sprint minder kansen benutte.

Vervolgens nam de scheidsrechter enkele beslissingen die niet in het voordeel waren van de uitploeg. Inge van Drunen vond door een fraaie wissel in de aanval nog het doel en daarna kwam HCB '92 nog enkele keren tot scoren. Het was echter niet voldoende om de winst binnen te slepen.

Uitslagen zaterdag 6 januari

Helios '72 - HCB '92 E1        15-8

Bergeijk - HCB '92 DC1        17-12

DOS '80/Olympia '89 - HCB '92 DA1        26-8

Uitslagen zondag 7 januari

HCB '92/Zephyr HC1 - Bedo        23-9

De Sprint - HCB '92 DS 1        10-7

Aristos - HCB '92 DS 2        12-12

Programma zaterdag 13 januari

Swift - HCB '92/Zephyr HC1        15.45

Programma zondag 14 januari

HCB '92 E1 - VHC        09.05

HCB '92 DC1 - Helios '72        10.10

HCB '92 DS 1 - VHC        11.25

Groesbeeks Glorie - HCB '92 DS 2        11.00