Afbeelding
Foto: Peter de Koning

EERSTE WENS VAN STAPEL OP SINT-ACTIE IN VERVULLING

Noortje en burgemeester verrassen opa Rinus

Noortje van Rooij uit Boxtel had maandagochtend een bijzondere verrassing voor haar opa Rinus van der Gouw (83). Met een smoesje lokte ze hem mee naar school, waar burgemeester Mark Buijs hem onverwachts verwelkomde en uitnodigde voor een werkbezoek aan het gemeentehuis. Een mooi vervolg op de wenskaartenactie die de organisatie van Stapel op Sint vorige maand hield in kasteel Stapelen.

Noortje zit op de Sint-Petrusschool, in groep 7/8 bij meester Willem. Net als alle andere basisscholieren ontving zij eind november het nieuwe boekje van Stapel op Sint, met daarin een wenskaart die de kinderen konden invullen en inleveren in kasteel Stapelen. Drie mooie wensen worden de komende tijd gehonoreerd.

De wens van Noortje was maandag als eerste aan de beurt. Ze schreef op de kaart hoeveel opa Rinus voor haar betekent, dat hij haar altijd overal mee helpt en dat hij het leuk zou vinden om eens een dagje mee te lopen met burgemeester Buijs. Die vond dat meteen een prima idee, maar drukte Noortje op het hart dat ze niks tegen opa mocht zeggen. Het moest immers een verrassing blijven. ,,De hele kerstvakantie moest ik mijn mond houden, gelukkig is me dat gelukt", lachte Noortje maandagochtend. Ze bedacht een list: ze zei tegen opa dat hij in haar klas mocht komen vertellen over de Tweede Wereldoorlog, toen hij zelf op de Sint-Petrusschool zat. Maandagochtend was het zover. Opa Rinus was net begonnen met vertellen toen de deur open zwaaide en de burgemeester binnenstapte. De vlot gebekte Rinus stond even met zijn mond vol tanden. Toen hij van de verbazing was bekomen, ging hij graag met de burgemeester op pad voor een rondleiding door het gemeentehuis en een kop koffie met gebak. En natuurlijk mocht Noortje mee.

FOTO ONDER: Opa Rinus (derde van links) kwam maandagochtend naar de Sint-Petrusschool om uitleg te geven over de Tweede Wereldoorlog. Tenminste, dat dacht hij... (Foto: Peter de Koning).