Nieuwjaarsborrel voor alle inwoners van Lennisheuvel

Inwoners van Lennisheuvel die met elkaar willen proosten op het nieuwe jaar, zijn zaterdag 13 januari vanaf 16.00 uur welkom bij Meneer Klaver. De horecazaak zorgt voor bubbels en hapjes.

Meneer Klaver, ook wel de huiskamer van Lennisheuvel genoemd, opende in april vorig jaar. Mensen kunnen er terecht voor lunch of diner, maar ook voor catering of feestavonden. Chefkok Adrie Nooijens kwam op het idee een nieuwjaarsborrel te organiseren. ,,Persoonlijk contact is in een gemeenschap zoals Lennisheuvel belangrijk." Mocht de borrel een succes worden, dan overweegt Nooijens er een jaarlijkse traditie van te maken.


Gemondse quiz staat weer in de startblokken

De 37 teams die zich voor de Gemondse Quiz kunnen vrijdag 19 januari om 18.00 uur het vragen- en opdrachtenboekje afhalen. Dat ligt dan voor iedereen klaar in de gildeaccomodatie Datmunda. Het boekje moet vóór 23.00 uur weer ingeleverd worden.

De bedenkers, gilde Sint-Joris & Sint-Catharina en heemkundevereniging Den Hogert, hebben een quiz gemaakt voor jong en oud die naast veel vragen ook diverse opdrachten kent. Ruim twintig Gemondse ondernemers hebben zich aangemeld als sponsor. Als tegenprestatie mochten zij twee vragen aanleveren die zijn opgenomen in het quizboek.

In de dagen voorafgaand aan de quiz worden enkele tips en vooropdrachten naar de teamcaptains gestuurd in de vorm van een QR-code. Daarnaast moeten de teams ook een sketch maken, een deskundige jury beoordeelt deze op muzikaliteit en creativiteit.

Zaterdag 27 januari wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een feestavond in zaal Kloosterzicht. De winnaar mag een geldbedrag schenken aan een Gemonds goed doel naar keuze.


Lezing over landschap

Op uitnodiging van heemkundevereniging Den Hogert in Gemonde houdt Sjors de Greef donderdag 18 januari de lezing 'Het ontstaan van ons landschap'. Tijdens de presentatie wordt de historische achtergrond van onder meer de Theereheide, het Dommeldal en Heult uit de doeken gedaan. De lezing is in Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg 1 en begint om 20.00 uur. Toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen 2 euro. Aanmelden kan tot en met woensdag 17 januari via Henk Nijenhuis op tel.: (073) 55 194 93 of e-mail: h.nijenhuis1@lijbrandt.nl.

Liempde

Film Barrierweg 4

Filmmaker Lieke Faber legde de restauratie van de monumentale boerderij aan de Barrierweg 4 vast. De film is vanavond, donderdag 11 januari vanaf 20.00 uur en zondag 21 januari vanaf 14.00 uur te zien in D'n Liempdsen Herd. De entreeprijs bedraagt zes euro. Kaarten reserveren kan via telefoonnummer 06-23 72 95 99 of via www.liekefaber.nl.