Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

GLUHW! HAALT GELD OP VOOR BUURTSPORT

Samen swingen tussen korven en vrachtwagens

RENS VAN DEN ELSEN

Het kan wellicht wat koud zijn, maar sfeervol is het zeker. Feesten tussen vrachtwagens en vuurkorven. Met een drankje in de hand swingen op de klanken van deejay Mike van Dijk. Dat is in het kort het concept van Gluhw! dat dit jaar op zaterdag 20 januari bij café De Oude Ketting wordt gehouden van 19.00 tot middernacht.

Drijvende kracht achter dit evenement zijn de dames van Lionsclub Belles Amies. Zij kiezen elk jaar een goed doel en halen daarvoor, door middel van enkele evenementen, geld op. Dit jaar is dat voor Buurtsport Boxtel. ,,Naast de bekende Proeftuin bij SintLucas organiseren we nu sinds vorig jaar dus ook Gluhw!. Een sfeervol muziekfeest op de parkeerplaats van De Oude Ketting. Daar zetten we dan met drie vrachtwagens een stuk van af en kleden het aan met mooie verlichting, wat hout en een dj. Daarnaast staan er diverse tonnen waar een warm vuurtje in brandt.

Boxtel

Filmavond De Rots

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat wordt maandag 29 januari vanaf 19.30 uur de film 'Light to the World' vertoond. Tweehonderd jaar geleden is een profetisch persoon verschenen: Bahá'u'lláh. Hij bracht leringen voor die tijd die een einde betekenen van verdeeldheid en anders zijn. In de film komen verhalen van mensen uit verschillende landen voorbij van wie de levens zijn veranderd door het licht dat Bahá'u'lláh de wereld heeft gebracht. De film duurt 51 minuten; de toegang is gratis.


Het is immers januari en een buitenfeest. Bezoekers raden we dan ook aan om zich warm aan te kleden. Al word je door het dansen en swingen en de beruchte gehaktballen van De Oude Ketting vanzelf ook wel warm", aldus Lionsclublid Astrid van Hest.

Vorig jaar kwam er zo'n driehonderd man af op het feest. Dat aantal is nu al bijna gehaald want in de voorverkoop gingen er ruim 250 kaarten over de toonbank. Van Hest: ,,Als het ontzettend druk gaat worden zetten we gewoon de vrachtwagens wat ruimer op, dan kunnen er zo weer meer bezoekers bij."

BUURTSPORT

De vrouwen van de Lionsclub is dit jaar actief voor het gekozen goede doel, Buurtsport Boxtel. Deze organisatie zet zich sinds 2003 in voor onder meer de in- en naschoolse sport. Veel activiteiten worden uitgevoerd door stagiaires van diverse mbo- en hbo-opleidingen. De beweegconsulent en de buurtsportwerkers worden aangestuurd door de stichting Brede Scholen Boxtel (BSB).

KAARTEN

Kaarten voor Gluhw! kosten 10 euro en zijn te koop op de avond zelf aan de deur en in de voorverkoop bij Filipe Mode aan de Markt, café De Oude Ketting aan de Bosscheweg, galerie De Expositie aan de Breukelsestraat, bij de leden van de Lionsclub of via website:

www.lionsclubboxtelbellesamies.nl

FOTO ONDER: Vorig jaar was de eerste editie van Gluhw! bij café De Oude Ketting al een succes met ruim driehonderd bezoekers. Dat aantal hoopt de organisatie dit jaar te overtreffen. De kaartverkoop is in elk geval al goed onderweg. (Archieffoto: Albert Stolwijk)