Afbeelding
Foto:

KENNISMAKEN MET LTV MUNSEL

Gratis tennisclinic voor de jeugd

Tennisvereniging LTV Munsel organiseert vrijdag 19 januari op haar banen aan De Voetboog een gratis tennisclinic. Die is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar (van 16.00 tot 17.15 uur) en jongeren van 12 tot en met 17 jaar (van 16.45 tot 18.00 uur) die kennis willen maken met de sport.

Onder begeleiding van een tennisleraar van de vereniging gaan de deelnemers aan de slag met allerlei oefeningen. Met het tennisracket in de hand leren ze spelenderwijs over balcontrole, balgevoel, het opbouwen van conditie en krijgen ze een beetje spelinzicht.

De tennisclub zorgt ervoor dat rackets beschikbaar zijn. Alleen sportieve kleding en schoenen zijn nodig om mee te kunnen doen. Tijdens de tennisclinic wordt ook uitleg gegeven over de vereniging. Kinderen kunnen zich aanmelden via jeugdmunsel@gmail.com onder vermelding van naam en leeftijd. (Foto: LTV Munsel).

Inschrijven voor ratingtoernooi LTV Munsel

TENNIS

Tennisvereniging LTV Munsel heeft afgelopen week de inschrijving geopend voor de eerste editie van het Job Investment-ratingtoernooi. Dat wordt gehouden van 12 tot en met 18 maart op de kunstgrasbanen aan de Voetboog in Boxtel.

,,Deelnemers wordt op basis van hun niveau bij elkaar ingedeeld en daardoor ontstaan er voor het publiek én de spelers heel leuke wedstrijden", stelt Bjorn Robben, een van de organisatoren van het nieuwe toernooi. Belangstellenden kunnen zich inschrijven in de bekende spelonderdelen: herendubbel-, damesdubbel-, gemengd dubbel-, heren enkel- en dames enkelspel. Tijdens de toernooiweek wordt vrijdag 16 maart een après-skifeest gehouden.

Het door Job Investment gesponsorde ratingtoernooi is goedgekeurd door tennisbond KNLTB. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via toernooi.nl (nummer 1800356).

Rolstoeltennissers verdelen punten in De Braken

Het Nieuwjaar Dubbeltoernooi van stichting Rolstoeltennis Thadia trok zondag 34 deelnemers uit Nederland en België naar sporthal De Braken in Boxtel. Onder hen acht jeugdige spelers die in een aparte competitie uitmaken wie de beste is. Het nationaal niveau was deze keer ook hoog aangezien twee spelers uit de top tien, Linda Tops en Els Verhoeven, meededen.

De leeftijden van de rolstoeltennissers liepen flink uiteen: van 8 en tot 74 jaar. In een gemoedelijke sfeer werd gestreden om ieder punt. In poule A won Marcel Rutten (Oeffelt), in poule B Meike van Haperen (Eindhoven). De jeugdpoule werd aangevoerd door Levi van Genderen (Well). Het rolstoeltennis in Brabant leeft enorm, meldt Rien van Raaij van Rolstoeltennis Thadia. ,,Diverse spelers moeten ruim 100 kilometer rijden om in Boxtel drie partijtjes van 35 minuten te komen tennissen op een zondag…" Het volgende officiële toernooi vindt plaats in Goirle op 9, 10 en 11 februari.


DRUKBEZOCHTE NIEUWJAARSRECEPTIE

JBV De Walnoot huldigt jubilerende boulers

Bij jeu-de-boulesvereniging De Walnoot werden tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie vrijdag vijf jubilarissen in het zonnetje gezet. Antoon van Eindhoven, Jan Hazenberg, Jeanne van Eindhoven en Bep Nap werden voorzien van de zilveren speld voor hun 25-jarig lidmaatschap. De vijfde jubilaris, Ad van Weert, kon door omstandigheden niet aanwezig zijn.

Maandag werd de wekelijkse regiomix gespeeld op de binnenbanen van De Walnoot. Hier ging André Teulings met de winst aan de haal. Ruim vijftig mensen kwamen naar dit wekelijkse evenement. Hiervan speelden 39 deelnemers mee. De wedstrijdleiding was in handen van Jan Pennings. De winnaars met drie gewonnen partijen waren: 1. André Teulings 3/26 punten; 2. Toos Luyten 3/22; 3. Nanda van Weert en Eric Jansen 3/15, 5. Michel Luyten.
Op elke maandag zijn alle geïnteresseerden welkom om een balletje mee te spelen vanaf 13.00 uur aan de Selissenwal 25. Meer informatie op: www.jbvdewalnoot.nl

FOTO: De jubilarissen van De Walnoot kregen een bos bloemen en een zilveren speld. V.l.n.r.: Antoon van Eindhoven, Jan Hazenberg, Jeanne van Eindhoven en Bep Nap. Foto: JBV De Walnoot.

Afbeelding