Afbeelding
Foto:

BAS EN RUBEN NAAR EINDSTRIJD

Scholieren JRL strijden in geschiedenisquiz

Leerlingen uit klas twee tot en met zes van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) hebben dinsdag meegedaan aan de voorronde voor de landelijke geschiedenisquiz. Deze quiz wordt nu voor de derde keer georganiseerd door JRL-docenten geschiedenis Suzanne van Gompel en Renate van der Linde.

Bij de voorronde passeerden allerlei historische onderwerpen de revue, de vragen waren volgens de deelnemers 'goed te doen' tot 'best wel pittig'. Naast scholieren deden ook de geschiedenisdocenten


Dramafilm Incendies in Muziekhuis

FilmPodiumScopia vertoont in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche de dramafilm Incendies. Maandag 22 januari draait het met een Oscar genomineerde werk van de Canadese regisseur Dennis Villeneuve vanaf 20.15 uur.

Incendies draait om Jeanne en Simon Marwan. De tweeling ontvangt op een dag twee brieven van zijn overleden moeder Nawal. Een familiehistorie over de zogenaamd overleden vader en onbekende broer openbaart zich vanaf dat moment, waarop het duo naar het Midden-Oosten vertrekt om het geheime verleden van zijn moeder te achterhalen.

Toegang tot de filmzaal kost 7.50 euro, kaartjes zijn verkrijgbaar bij cadeauwinkel Hebbes aan de Boxtelse Markt, Jumbo Oosterhof, bloemisterij Marimba aan de Van Beekstraat en drogisterij Bewust Beter Liempde (Nieuwstraat 35, Liempde). Kaarten zijn ook te koop aan de zaal, pinnen is dan niet mogelijk.

mee: Theo Hoog Antink en Ferry van Geffen. Van de bovenbouwleerlingen eindigden Bas van de Schoot en Ruben Vogels respectievelijk op de eerste en tweede plaats. Zij vertegenwoordigen dan ook het JRL in de finale. De beste leerling van de onderbouw was Lars Poos. Op plek twee eindigde Hugo Witjes.

Naast een medaille ontvingen de winnaars ook een exemplaar van het Historisch Nieuwsblad. Voor Van de Schoot was er ook een historische scheurkalender. Daarnaast hebben alle deelnemers een oorkonde ontvangen.

Na het Het Valkhof Museum in Nijmegen, het Drents Museum in Assen en twee jaar op het JRL is de finale op zaterdag 17 maart in de Statenzaal van Het Noordbrabants Museum. Zo'n zeventig leerlingen uit het hele land nemen hieraan deel. De finalisten maken kans op eeuwige roem en bijzondere prijzen.

FOTO: De winnaars van de voorronde van het JRL tonen trots hun medaille.