Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VRIJWILLIGSTER STOPT NA 40 JAAR BIJ DE KINDERBOERDERIJ

Mijmerbankje bij afscheid José Poort

De verrassing was groot voor José Poort toen ze zondag een 'mijmerbankje' aangeboden kreeg als afscheidscadeau. De vrijwilligster van de Kinderboerderij Boxtel nam na veertig jaar afscheid.

Ze wilde dit liever klein houden, maar ontkwam met haar staat van dienst niet aan een kort moment van aandacht. Poort heeft in 1979 de Kinderboerderij mede opgericht en tot 1988 secretaris. Volgens bestuurslid Jac Nouwens was Poort altijd bezig in 'haar' bloementuin bij de boerderij en is ze een onuitputtelijke informatiebron voor wie alles wil weten over bomen, planten en dieren. ,,Ze heeft in die veertig jaren ontzettend veel werk verricht en dat verdient iets meer dan een bosje bloemen", aldus Nouwens. De vrijwilligster kreeg daarom een bankje dat de naam 'José's Mijmerbankje' draagt. Het staat op het erf van de Kinderboerderij. ,,José is veel bezig met het milieu en het recyclen van materialen ligt haar na aan het hart. Daarom hebben we samen met mensen van zorginstelling Cello een oud bankje van de Kinderboerderij opgeknapt en omgebouwd tot haar mijmerbankje. Dit past helemaal in haar straatje. Zo kan José altijd een bezoek komen brengen en vanaf die plek alles goed in de gaten houden", aldus Nouwens.

FOTO ONDER: José Poort bekijkt het opschrift op haar 'mijmerbankje' dat ze kreeg als afscheidscadeau van de Kinderboerderij Boxtel. (Foto: Peter de Koning).