Afbeelding
Foto: Hans van Haaren

ONDERNEMERS DELEN PRESENTJES UIT

OVL maakt winnaars bekend van foto-actie

De winnaars van de foto-actie in Liempde zijn bekend. Marcel Saris, Hester van Zuijlen, Brandweer Liempde, Eline van Tooren, Marij Wagenaars, Marleen van Gerwen, Evan van Baaren, Geert van Laarhoven, Loes Melis en Roos Ooijen kunnen de verrassingspakketten ophalen bij keurslager Willy Beerens aan de Barrierweg. Ook het team van DBC Nieuws, het weekjournaal van Omroep Dommelland en Brabants Centrum, won met een originele inzending.

De foto-actie was een initiatief van Ondernemersvereniging Liempde (OVL). Er stond een levensgrote kerstkaart bij de kiosk in het centrum waar mensen een foto van zichzelf konden maken. Deze foto's moesten zij opsturen naar de OVL om kans te maken op de prijs. In het verrassingspakket dat de winnaars ontvangen zitten allerlei producten die zijn gesponsord door Liba Campers, Slagerij Beerens, Meubelmakerij Den Berg, Mighty Mingus sieraden, De Proosterij, ETB Saris, Van Nunen Design, Van Nunen Bouw, Sanders Machine Bouw, Hoeve ten Hezelaar, Klompenfabriek Traa, Plein 6 kapsalon, Gemeente Boxtel, Tandarts Kool, De Durpsherberg en Ondernemers Daasdonk.

Met de kerstkaart en de winactie wil de OVL mensen iets leuks bieden en tevens de ondernemersclub beter op de kaart zetten.

FOTO BOVEN: Enkele teamleden van DBC Nieuws waren in Liempde om de actie van Ondernemersvereniging Liempde te verslaan en maakten daarbij een aantal afbeeldingen. Ook Ineke van Eijndhoven (liggend) van bakkerij Van Eijndhoven werd gevraagd om mee op de foto te gaan. (Foto: Hans van Haaren).


SUCCESVOLLE SPAARACTIE IN LIEMPDE

Coop en Kloosterhof Liempde geven 450 dinerbonnen weg

PÅL JANSEN

Minstens 450 maaltijden hebben Coop Liempde en dienstencentrum Kloosterhof in Liempde weg kunnen geven naar aanleiding van hun gezamenlijke spaaractie. Tot 31 december werd aan klanten van de plaatselijke supermarkt gevraagd om statiegeldbonnen in te leveren, de Coop verdubbelde de opbrengst. Daar konden klanten vervolgens sparen voor dinerbonnen à 8,25 euro.

,,We hadden dit nooit verwacht", vertelt Bea van den Hoven namens De Kloosterhof. ,,Veel van de vaste bezoekers van het dienstencentrum zijn aan het sparen geslagen. Een mevrouw had twintig dinerbonnen verzameld, maar je kunt er maximaal drie per persoon inzetten. Dus die is ze vervolgens gaan uitdelen", vertelt Van den Hoven lachend.

MEER DINERDAGEN

De dinerbonnen vormen de aanzet tot de wekelijkse maaltijden die De Kloosterhof vanaf woensdag 31 januari aanbiedt aan bezoekers. Tot eind maart kunnen de mensen de bonnen inleveren en een maaltijd nuttigen in het dienstencentrum aan de Dorpsstraat. ,,We boden voorheen alleen lunch aan, ook warm. Als die avondmaaltijden goed gaan lopen, willen we dat op meer dagen gaan organiseren", licht Van den Hoven toe.

Voor De Kloosterhof is het een manier om meer mensen bij het dienstencentrum te betrekken. Van den Hoven: ,,Wij krijgen weinig 'jonge ouderen' op bezoek. We hebben een enquête gehouden en daarin geven zij aan dat gewend te zijn om 's avonds te eten. naar een zorgtehuis of komen te overlijden. Zo willen we ook die jongere doelgroep bereiken."

Van den Hoven noemt de spaaractie een 'overweldigend succes'. Zij verwacht dan ook dat de komende woensdagavonden druk bezet zijn. Mensen dienen zich daarom aan te melden. ,,Ook moeten we natuurlijk weten welk menu zij willen.

Gemonde

Rikken en jokeren

De kaartspellen rikken en jokeren staan morgen, vrijdag 12 januari weer centraal bij het gilde Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan in Gemonde. In clubgebouw Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg zijn vanaf 20.00 uur diverse prijzen te winnen; deelname kost 2,50 euro. De organisatie heeft gezorgd voor diverse prijzen.

Dat moet nu nog telefonisch via de beheerder, maar het bestuur is bezig met een site zodat online reserveren mogelijk is."

Per diner kunnen er maximaal dertig mensen blijven eten. Aanvang: 17.15 uur. Aanmelden daarvoor kan bij de Kloosterhof via telefoonnummer 0411-63 16 51.