Afbeelding
Foto: Joleen van Rooij

What's Up, drie koningen?

Ieder jaar worden tijdens Driekoningen alle kinderen in Lennisheuvel uitgenodigd om verkleed als koning zingend langs de deuren te gaan. Leni Simons (77) organiseert deze activiteit inmiddels ruim vijfenveertig jaar. Het geld wat hiermee opgehaald wordt, schenkt zij aan een goed doel. ,,Dit jaar gaat het geld naar een school in het dorp Mognoori in Ghana. Ik kies bewust voor een kleine organisatie zodat ik zeker weet dat het geld niet ergens aan de strijkstok blijft hangen", aldus Simons. Frederique Vergeer (4), Laurens Vergeer (6) en Jade Simons (5) deden dit jaar mee en hadden er heel veel zin in.

Zeg koningen, wat gaan jullie vanmiddag doen? Frederique: ,,Ik ga 'Driekoningen' zingen, dan komen de mensen naar buiten en geven ze geld of snoep. Ik denk dat ik wel honderdduizend snoepjes krijg. Nee, grapje!" Jade vult aan: ,,Ik woon in Liempde en zong al vaker mee in Lennisheuvel."

Heb je lang op het liedje geoefend, Laurens? ,,Ja!", roept hij spontaan. ,,Ik heb de héle nacht in mijn bed moeten oefenen." Jade kende het liedje al: ,,Ik deed dit al vaker. Ik zing ook regelmatig met opa en oma en thuis." Frederique: ,,Inmiddels kan ik het ook al meezingen!" Zullen we het liedje een keertje samen zingen? ,, Ja", roept Laurens wederom enthousiast. Er is niets te veel gezegd: deze drie koningen zingen uit volle borst mee. Dat het woordje 'hoed' door Laurens spontaan veranderd wordt in 'kroon' is helemaal niet erg, eerder logisch vanwege de mooie kroon op zijn hoofd.

Waar kennen jullie de drie koningen van? ,,Nou, dat weet ik niet hoor", zegt Frederique. ,,Ik wel", zegt Laurens. ,,Dat zijn de koningen van de kerststal die bij de kerstboom staat. Dan komen ze naar baby Jezus kijken."

Wat gaan jullie doen met het geld en met de snoepjes die je ophaalt? ,,Het snoep eten we opnatuurlijk", lacht Frederique. ,,En we krijgen een bakje of zoiets waar het geld in moet", zegt Laurens.

Waar hebben jullie het meest zin in vanmiddag? ,,Snoepjes!", ,juicht Frederique. ,,Ik ook", vult Laurens aan. Maar Jade is vooral liefhebber: ,,Zingen vind ik fijn."

FOTO RECHTS: V.l.n.r. Frederique Vergeer (4), Jade Simons (5) en Laurens Vergeer (6). (Foto: Joleen van Rooij).