Afbeelding
Foto:

MISSEN IN DE KERKDORPEN VERVALLEN KOMEND WEEKEINDE

H. Hartparochie komt samen in Petrusbasiliek

De Heilig Hartparochie houdt zondag 14 januari een gezamenlijke eucharistieviering in de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel. In de hoogmis van 10.30 uur worden ook de inwoners van de kerkdorpen Liempde, Lennisheuvel en Esch verwelkomd.

Dat betekent dat de weekendvieringen in de Sint-Jans Onthoofdingkerk, de Sint-Theresiakerk en de Sint-Willibrorduskerk vervallen. Na afloop is er koffie en thee en is er gelegenheid elkaar te ontmoeten 'onder de toren' en alsnog een Zalig Nieuwjaar te wensen. Vanuit Liempde wordt de oproep gedaan om zoveel mogelijk te carpoolen.

Wie onderling geen vervoer heeft kunnen regelen, kan contact opnemen met Annie van Zuijlen van de Contactgroep Liempde, telefoon (0411) 631695. (Archieffoto 2003).


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.30 gezamenlijke eucharistieviering in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Intenties voor opa Jan v. Schijndel en oma Drika Pijnenburg (jgt).

MEDEDELINGEN

* Kribbeproject. Achter in de kerk staat een kribbe waarin houdbare levensmiddelen of schoonmaakmiddelen kunnen worden gelegd voor de mensen die dit nodig hebben.

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen waarmee misintenties in de brievenbus van de voormalige pastorie kunnen worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang met W. Holterman als voorganger. Intenties voor Christon v.d. Sande; Lies Steegs-Geerts.

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 18 januari komt de Emmausgebedsgroep om 18.45 bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door ds. T. van Andel uit Valkenswaard. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er een lange Paks, zij vieren hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Stiltewandeling. Zaterdag vindt onder leiding van Corrie Terlouw vanaf 08.30 een stiltewandeling plaats. Het thema is 'Opnieuw beginnen'. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor koffie en iets lekkers. Informatie en aanmelding in verband met het maximum aantal deelnemers: 06-12 38 45 84.

* Keltische spiritualiteit. Op drie woensdagavonden (24 januari, 21 februari en 21 maart) vertelt Corrie Terlouw tussen 19.30 en 21.30 over het Schotse eiland Iona en zijn Keltische spiritualiteit. De entree is vrij, een gift voor de kerk wordt na afloop op prijs gesteld. De deelnemers kunnen hierbij enkele hoofdstukken lezen uit het boek 'Keltische spiritualiteit' van Ian Bradley (ISBN 978-90-211-3671-4). Wie dat wil, moet dit boek zelf aanschaffen. Aanmelden bij ds. Corrie Terlouw (0411) 67 15 13.

* Klassiek in de Kerken. Zaterdag 27 januari treedt Vijf! op in de protestantse kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel. Het ensemble bestaat uit vijf bevlogen vrouwen met verschillende instrumenten: fluit, viool, hobo, fagot en harp. Het concert duurt van 16.00 tot 17.00 zonder pauze. De toegangsprijs is 15 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 euro inclusief een drankje na afloop. Reserveren wordt aanbevolen: reserveren@klassiekindekerken.nl/

* Website. Naast deze berichten staan ook gegevens op www.pg-boxtel.nl.


Stiltewandeling

De Protestantse Gemeente Boxtel organiseert in het kader van de Maand van de Spiritualiteit zaterdag 13 januari een stiltewandeling in natuurgebied Kampina. De tocht heeft als thema 'Opnieuw beginnen' en gaat omstreeks 08.30 uur van start. Onderweg worden ook op enkele plaatsen gedachten of gedichten voorgelezen. Psycholoog en theoloog Corrie Terlouw begeleidt de wandeling, die wordt afgerond met een vuurkorf. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: mariannevankrimpen@gmail.com of tel. 06-12 38 45 84. Voor de koffie en iets lekkers wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Toekomst van
Sint-Theresiakerk
onder de loep

Om stil te staan bij de toekomst van de geloofsgemeenschap in Lennisheuvel, organiseert de contactgroep Sint-Theresiakerk donderdag 18 januari een bijeenkomst in De Uitwijk. Mensen die willen meedenken, zijn vanaf 19.30 uur welkom in het verbouwde parochiezaaltje.

In december is gestart met de verbouwing van De Uitwijk, vertelt Chris Snik, vicevoorzitter van de contactgroep Sint-Theresiakerk. ,,Een nieuwe vloer, nieuw plafond, nieuwe meubels, nieuw keukentje: het zaaltje is weer bij de tijd." De verbouwing is bijna afgerond, waardoor de contactgroep heeft besloten een bijeenkomst te organiseren om na te denken over de toekomst. ,,We hebben in Lennisheuvel een vitale geloofsgemeenschap, maar er is, zoals op veel andere plekken, grote behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Onze vaste mensen worden ouder en zijn niet meer zo actief als vroeger. Hierdoor komt de druk op minder schouders te liggen. Er is de komende jaren behoefte aan meer mensen die de gemeenschap gaan dragen", legt Snik uit.

Tijdens de bijeenkomst op 18 januari wordt onder meer gesproken over de geloofsgemeenschap, wat er behouden moet blijven, hoe activiteiten voortgezet worden en wie welke taken zou kunnen uitvoeren. Snik: ,,We hebben onze huidige vrijwilligers en parochianen uitgenodigd. Iedereen die mee wil denken, is welkom."

Esch

Open dag wagenbouwers

Vier Essche carnavalsclubs die een wagen bouwen voor de grote optocht in Oggelvorsenpoel houden zondag 21 januari een open dag. Iedereen is welkom te komen kijken naar de vorderingen van de bouwers. Prins Ricardo en adjudant Adje Door trekken per huifkar langs de deelnemende clubs. Er zijn nog een paar plekjes over op het voertuig. Aanmelden is mogelijk bij Prins Ricardo (Rick van de Ven), telefoonnummer 06-53 65 07 01). Uiteraard kan iedereen ook zelf gaan kijken bij de volgende bouwers: Alt Goed (Groenendaal 5, 14.00 tot 14.45 uur), Goudzoekers (Runsdijk 14, 14.45 tot 15.15 uur), 't Bacchuscorps (Haarenseweg 13, 15.15 tot 16.00 uur) en bij de Geldwolfjes (De Ruiting 2B, 16.00 tot 16.45 uur).