Afbeelding
Foto:

What's Up, Felicia en Romy?

Quizvragen beantwoorden, ritjes op een 'rodeospin': dat staat zes leerlingen van basisschool De Vorsenpoel binnenkort te wachten. Zij doen in tweetallen mee aan de Beste Vrienden Quiz, het televisieprogramma dat dagelijks om 18.00 uur wordt uitgezonden op Zapp. Hiermee kunnen de kinderen een geldbedrag winnen dat deels bestemd is voor een goed doel. Vriendinnen Felicia van Blerck (12) (links op de foto) en Romy van Kasteren (11) kozen voor een lokale bestemming...

Zijn jullie al lang vriendinnen? ,,Al sinds groep 4", vertellen Felicia en Romy enthousiast. ,,Mijn tweelingzus Fabiënne zit bij Romy in de klas, zo leerde ik haar kennen", licht Felicia toe. ,,En samen met Demi vormen we een groep van vier vriendinnen. We doen veel samen, zoals hockeyen en zwemmen. En na dit schooljaar gaan we met z'n vieren naar het Jacob-Roelandslyceum. Hopelijk blijven we vriendinnen tot we doodgaan", lacht Romy. ,,Felicia: ,,Fabiënne en Demi hadden zich ook opgegeven voor de Beste Vrienden Quiz, maar zij zijn helaas niet door."
Was het veel werk om je aan te melden voor de Beste Vrienden Quiz? Romy: ,,We hebben een filmpje van onszelf gemaakt en werden daarna uitgenodigd om auditie te doen. Daar hebben we vragen beantwoord in een studio. Voor tien minuten op en neer naar Hilversum... Twee weken later hoorden we dat we mogen meedoen." Felicia vult aan: ,,Spannend, maar óók heel leuk."

Wat is jullie taak tijdens het televisieprogramma? Romy: ,,We trekken kaartjes en die bepalen wat we moeten doen, bijvoorbeeld vragen beantwoorden of een ritje op een soort rodeospin. Hopelijk hoeven we dat laatste niet te doen. De opnames van de eerste twee rondes zijn op 3 februari. En als we doorgaan naar de finale, mogen we een week later terug naar Hilversum. Wanneer het wordt uitgezonden, weten we nog niet."

Als jullie de quiz winnen, gaat er geld naar een goed doel. Waar kiezen jullie voor? ,,We dachten eerst aan het Ouderenfonds, maar geven het bedrag toch aan de Kinderboerderij. Toen we jonger waren, kwamen we daar vaak. Ook waren we lid van De Spruitjesclub. Én we hoorden dat de vrijwilligers het geld goed kunnen gebruiken. Onze teamnaam is dan ook: De Boerinnetjes!" (Foto: Annelieke van der Linden).