FRACTIE WIL KOSTENPLAATJE VAN COLLEGE

CDA: waarom adviseur voor stadskunstenaar?

PÅL JANSEN

Het is een fervent tegenstander van de benoeming van een Boxtelse 'stadskunstenaar'. Dat laat de partij eens te meer weten aan het college. ,,We hebben immers goede actieve cultuurmakers." Dat het gemeentebestuur nu ook iemand wil inhuren om een profielschets van de toekomstige ambtenaar op te stellen, vinden de fractieleden opmerkelijk...

Volgens de oppositiepartij weten de cultuurmakers in de gemeente elkaar al te vinden. ,,Daar is geen betaalde stadskunstenaar voor nodig. Daarnaast vindt het CDA dat ook de wethouder van kunst en cultuur (Marusjka Lestrade) hier een belangrijke rol in heeft."

De gemeente Boxtel laat momenteel een profiel maken van de stadskunstenaar. Onder meer de fractie van het CDA kreeg tijdens de bespreking van de cultuurnota in september te horen wat het concept inhoudt. ,,De portefeuillehouder vertelde enthousiast over de uitwerking ervan. Kunt u uitleggen waarom er nu iemand wordt ingehuurd?", vragen de fractieleden van het CDA aan het college.

Bovendien willen de raadsleden van de partij ook weten wat de taken en kosten zijn van diegene die het profiel opstelt en of deze adviseur ook in gesprek gaat met de cultuurmakers in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Tijdens het politieke debat Meedenkend Liempde in De Serenade werd vrijdag het standpunt van het CDA omtrent de stadskunstenaar nog eens herhaald door lijsttrekker Hélène van As. Jos Hegeman (D66) kwam echter op voor het idee van zijn partijgenoot en wethouder Lestrade: ,,Ik ben hier absoluut een voorstander van. De culturele activiteiten in de gemeente zijn momenteel weinig op elkaar afgestemd. Als we zo iemand straks aan het werk hebben, verdient diegene zichzelf eenvoudig terug."

In het schrijven aan het college wenst het CDA echter dat de adviseur, die nu een profielschets van de stadskunstenaar maakt, ook gaat onderzoeken óf zo iemand wel nodig is.

Politie

Brandstichting

Een beginnende autobrand aan de Frederik Jan Ottostraat is deze ochtend voorkomen. Al voordat de brandweer ter plekke was, werden smeulende aanmaakblokjes door een alerte voorbijganger verwijderd van het voertuig. De politie is ter plaatse een onderzoek gestart naar de reden van de brandstichting. Via Burgernet wordt gezocht naar getuigen.