Afbeelding
Crebas Fotografie

21 TEAMS STRIJDEN OM WINST IN BECOLOTH

Top 2000-quiz levert 525 euro op voor Voedselbank Boxtel

Jaarlijks 'draaien' quizmakers Kiske de Leest en Marc de Laat van The Brain een quiz in elkaar voor het goede doel. Nadat eerder de stichtingen Leergeld Boxtel en Gijsje Eigenwijsje de ontvangers waren van de opbrengst van het inschrijfgeld, was het dit jaar de beurt aan de lokale Voedselbank. Voorzitter Arjen Witteveen ontving donderdag voorafgaand aan de Top 2000-quiz in Becoloth een bedrag van 525 euro.

Net als voorgaande jaren stond de quiz in het teken van de Top 2000. In de kerstperiode leeft deze 'lijst der lijsten' die op Radio 2 wordt afgespeeld, bij velen. Na alle verplichtingen die horen bij deze dagen, gaven veel deelnemers aan toe te zijn aan wat actie. Om mee te doen betaalde ieder team, bestaand uit maximaal vier personen, 25 euro. Het volledige bedrag was voor de Voedselbank.

De animo voor de quiz was groot. Op het moment dat de posters nog 'warm' bij de drukker lagen, was het evenement al uitverkocht. 21 tafels waren bezet en dat zorgde voor gezellige drukte in Becoloth. In chronologische volgorde kwamen nummers uit de Top 2000 voorbij. Chaka Khan (op plek 2000) klonk als eerste, gevolgd door een vraag. Ruim drie uur later eindigde de quiz met een vraag over de nummer 1: Bohemian Rhapsody van Queen. Tussendoor kwamen er verschillende geluids- en beeldfragmenten, fotorebussen, (delen van) songteksten en allerlei weetjes voorbij over artiesten en nummers uit de lijst.

Uiteindelijk plaatsten vier teams zich voor de finale: Victory Boogie Woogie, Kwiesut, Koffie Tobruk en De Heeren van 5. De laatste twee eindigden op een gedeelde eerste plaats en gingen er met een punt voorsprong de eindstrijd in. En in die finale stond er geen maat op Yvonne van de Pasch van Koffie Tobruk. Zij won voor haar team het gepersonaliseerde Delftsblauwe tegeltje, een prijs die de quizmakers van The Brain altijd uitreiken aan de winnaar, ook om daarmee aan te geven dat het vooral gaat om de lol en het vermaak gedurende de quizavond. De uiteindelijke grote winnaar was natuurlijk de Voedselbank.

FOTO BOVEN: De finalisten van de Top 2000-quiz die The Brain organiseerde in Becoloth. Yvonne van der Pasch van Koffie Tobruk trok aan het langste eind. (Foto: Crebas Fotografie).

Familie De Bont wint straatje Oudejaarsloten in Oosterhof

De winkeliers van Oosterhof hield vanwege de jaarwisseling zaterdag een extra trekking van de maandelijkse Prijzenexplosie. In het bijzijn van de bestuursleden Bas Geurts, Hans van Erp en Mark van den Biggelaar van de winkeliersvereniging reikte kapster Amber (Haartrend Van Hees) een straatje Oudejaarsloten uit aan familie De Bont.

De heer A. van den Wildenberg, winnaar van het weekendje weg ter waarde van 500 euro tijdens de reguliere trekking van de Prijzenexplosie een week eerder, nam donderdag zijn prijs in ontvangst. Vanaf 15 januari staan de verzameltonnen weer in winkelcentrum Oosterhof. Klanten die daarin hun kassabon, voorzien van naam en telefoonnummer deponeren, maken kans op een breedbeeld-televisie of waardebonnen van de aangesloten winkeliers.


Schroeilucht

Bewoners van de Kempenlandstraat in Boxtel alarmeerden donderdag aan het einde van de ochtend de brandweer vanwege schroeilucht in hun meterkast. Door een probleem met de installatie van de zonnepanelen werd de bedrading warmer dan gebruikelijk. De installatie werd uitgeschakeld en de woning geventileerd.

Afbeelding