Jaarwisseling verloopt rustig in regio Boxtel

Net als elders in het land is de nieuwjaarsnacht in Boxtel relatief rustig verlopen. Met uitzondering van een uitgebrande berging van een flat aan de Harperhof in de wijk Selissenwal, kregen de hulpdiensten geen meldingen binnen, aldus de politie. Ook bij de dienst Openbare Ruimte van de gemeente Boxtel bleven meldingen uit, meldt een woordvoerster.

In een berging van een portiekflat aan de Harperhof brak in de nieuwjaarsnacht een binnenbrandje uit. Een van de bewoners had restanten van het vuurwerk dat hij met Oud en Nieuw afstak, in zijn kliko gedeponeerd. De vuilcontainer stond in de berging, maar de rotjes, vuurpotten en wat dies meer zij, bleken niet volledig gedoofd. Het vuur werd ontdekt doordat het trappenhuis van de flat zwart van de rook stond. De brandweer bluste het vuur snel, de berging liep flinke schade op.


Woningbrandje

Zondagochtend woedde rond kwart voor zeven een brand in een woning tegenover basisschool Sint-Theresia in Lennisheuvel. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar er ontstond wel flinke rook. Die werd verdreven met een ventilator. Niemand raakte gewond.

Containerbrand B-Town

Bij jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat in Boxtel is donderdagavond een plastic afvalcontainer uitgebrand. Door snel handelen voorkwam de brandweer dat het hok waarin de container stond in vlammen opging.

Boxtelse spookrijder

Een 77-jarige man uit Boxtel is dinsdag van de rijksweg A59 bij Rosmalen afgehaald, omdat hij tegen het verkeer in reed. Agenten waarschuwden de spookrijder; hij zette zijn auto uiteindelijk veilig stil op de vluchtstrook. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en naar het CBR gestuurd. Dat onderzoekt of de man nog mag autorijden.