Met de stuk gezaagde boomstam werd de Meulenbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. (Foto: Henk van Weert).
Met de stuk gezaagde boomstam werd de Meulenbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Door storm gevelde boom beschadigt Meulenbrug

De westerstorm die dinsdagnacht en woensdag over het land trok, heeft ook in Boxtel enkele bomen geveld. Twee waaiden om in de buurtschap Nergena, een andere vernielde woensdagochtend de Meulenbrug tussen de Van der Voortweg en Molenweide. Beide plekken werden afgesloten voor doorgaand verkeer. In een achtertuin van een woning aan de Molenstraat bleek een berk niet bestand tegen de wind. Met kluit en al werd de boom omgerukt en belandde in de Dommel.

De boom bij de Meulenbrug stond op de oever van de Dommel, tegenover het Liduinaziekenhuis, en viel op de fietsers- en voetgangersbrug die daardoor flink beschadigd raakte. De houten brugleuning werd deels vernield en er ontstond een gat in het wegdek. De brandweer zaagde een deel van de stam in stukken en versperde met die blokken de doorgang.

In kasteelpark Stapelen, nabij de voetgangersbrug dat naar de Burgakker leidt, werd een boom losgerukt. Die bleef echter 'hangen' in een andere boom. Buurtbewoners sloten de brug af met lint; de brandweer kon weinig uitrichten. Op dezelfde plek werden afgelopen zomer al twee kastanjes gerooid uit voorzorg dat ze om zouden vallen.

Op de hoek van de Breukelsestraat en Baroniestraat waaiden woensdagmiddag enkele delen van de dakrand los.

Een omgewaaide berk belandde nabij de Zwaanse Brug in de Dommel. (Foto: Henk van Weert).
In de buurtschap Nergena werd de weg op twee plekken versperd door een boom. (Foto: Sander van Gils).