DVG'er Ruud Pijnenburg in duel met de doelman van Best Vooruit tijdens de finale om de Meierij Cup. De Liempdse ploeg moest genoegen nemen met een tweede plaats. (Foto: Hans Verberk).
DVG'er Ruud Pijnenburg in duel met de doelman van Best Vooruit tijdens de finale om de Meierij Cup. De Liempdse ploeg moest genoegen nemen met een tweede plaats. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VELDTEAMS SPELEN ZAALVOETBAL IN SINT-MICHIELSGESTEL

Meierij Cup: DVG blij met tweede plek

Het vaandelteam van de Liempdse derdeklasser DVG bracht het in de laatste week van december tot de finale van het zaalvoetbaltoernooi om de Meierij Cup. Die trofee, waarom voor het tweede jaar op rij in Sint-Michielsgestel werd gestreden, kwam dankzij een 3-0 zege in handen van Best Vooruit.

Liefst twintig verenigingen schreven zich in en streden in vier poules om de hoogste eer. DVG moest aantreden tegen titelverdediger Helvoirt, Best Vooruit, Ollandia en Boxtel. Slechts twee ploegen mochten door naar de finales. Het Liempdse team werd gecoacht door Martijn Caarls en Sander van de Ven en bestond uit doelman Mark Faes, Daan Voets, Peter Versantvoort, Wilco Voets, Ruud Pijnenburg, Sherryl Sambo, Luuk van de Ven, Twan van den Broek en Stijn Knoops.

HALVE FINALE TEGEN ODC

In de poulewedstrijden verloor DVG van Helvoirt (0-4), maar werd winst geboekt op Ollandia (3-0) en Boxtel (1-0). Het duel met Best Vooruit bleef onbeslist (0-0). In de kwartfinale leken strafschoppen uitkomst te moeten bieden in de ontmoeting van de Liempdenaren met Sint-Michielsgestel. Op het moment dat de bal op de middenlijn werd verloren, wist Wilco Voets deze te onderscheppen en stevende hij alleen op de terug gerende doelman af. Een balletje breed op Peter Versantvoort betekende een 1-0 voorsprong die niet meer weggeven werd.

In de halve finale tegen ODC draaide het wel op penalty's uit. DVG kwam op 1-0 achter, maar doelman Faes noteerde als extra veldspeler de gelijkmaker. De Liempdenaren verzaakten niet tijdens de serie van drie strafschoppen; ODC'er Roel van Lokven schoot de laatste penalty naast zodat DVG in de eindstrijd belandde.

In de finale kwam Best Vooruit al vrij vroeg op een voorsprong en de krachten van de DVG'ers waren danig verzwakt. Winnen bleek niet haalbaar, maar de Liempdenaren kijken met tevredenheid terug op een mooi resultaat in een sterk deelnemersveld.