Afbeelding
Foto:

VIJFTIEN PANELEN IN NATUURGEBIED KAMPINA BEKLAD

Graffiti teistert Natuurmonumenten

Tien borden van Natuurmonumenten in de Kampina tussen Boxtel en Oisterwijk zijn rond de kerstdagen beklad met graffiti. De panelen werden voorzien van de woorden 'Natuurmonumenten pedofielen' en 'NM pedo's. De Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Het is niet de eerste melding; ook op andere plekken in Nederland zijn in december borden en dienstauto's van Natuurmonumenten beklad.

In de Eemnesser Polders werden eind december drie borden voorzien van graffiti, terwijl in diezelfde periode nabij het Naardermeer in Naarden ook enkele dienstauto's zijn bekalkt. ,,We hebben alles zo snel mogelijk schoongemaakt", aldus een woordvoerder van Natuurmonumenten. ,,Nu is het een zaak van de politie."

In de Kampina zijn de bekladde borden sinds dinsdag weer schoon. Boswachter Luc Roosen van Natuurmonumenten noemt het 'een rare actie'. ,,Wat de achterliggende gedachte is, weet ik niet. Het lijkt erop dat iemand iets met Natuurmonumenten uit te vechten heeft. Wat ik wel weet, is dat het ons tijd en geld kost om de graffiti weer te verwijderen. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt in de Kampina en hoop dat het hierbij blijft."

FOTO ONDER: Wie rond de kerstdagen een wandeling of fietstocht maakte door de Kampina, kwam mogelijk enkele bekladde borden tegen. De graffiti is inmiddels verwijderd.