Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BUURTSPORT BOXTEL ONTVANGT VEEL DEELNEMERS DOOR RELATIEF ZACHT WINTERWEER

99 bikkels nemen nieuwjaarsduik in De Langspier

LINDA VAN DE WIEL

,,Ik heb met zeven vrienden Oud en Nieuw gevierd. Mijn plan was om met z'n allen de nieuwjaarsduik te doen. Uiteindelijk durft alleen mijn vriend Huub het aan om mee het water in te gaan. Ik heb vervolgens de mensen uit de buurt geappt en een van hen was dapper genoeg om mee te doen." Maurice Winkels (36) nam dit jaar voor het allereerst deel aan de nieuwjaarsduik bij recreatieplas De Langspier in Boxtel. Deze traditionele start van het jaar vond voor de dertiende keer plaats. ,,Ik woon hier zó dichtbij dat ik vind dat ik het moet doen. Wat ik ervan verwacht? Dat het koud is."

Met de kou viel het wel mee en de zon scheen. De thermometer gaf 8 graden Celsius aan. Dit bracht liefst 99 deelnemers op de been. Allemaal luidden zij 2018 in tijdens het door Buurtsport georganiseerde evenement. ,,Dat zijn er fors meer dan vorig jaar, toen 71 waaghalzen een frisse duik namen", zei een enthousiaste Ghislaine de Brouwer, die namens stichting Brede Scholen Boxtel met de organisatie gemoeid was. Naast Maurice, zijn buurtgenoot én zijn vriend Huub, deden er verrassend veel kinderen mee.

BETER LUISTEREN

Tijn (9) deed samen met zijn twee jaar jongere zusje Filou en zijn beide ouders Bas en Judith mee. ,,Mijn ouders vroegen om mee te doen met de nieuwjaarsduik en ik vond dat een goed idee. Het fijnste vond ik dat je na de kou weer lekker kunt opwarmen. Het water was trouwens wel kouder dan ik verwacht had", vertelde Tijn na afloop. Filou vond daarentegen dat het met de watertemperatuur wel mee viel. ,,Volgend jaar doe ik heel graag weer mee", riep ze. Goede voornemens heeft het tweetal ook. Tijn: ,,Ik wil graag wat beter luisteren in 2018 en ook wil ik meer gamen." Filou: ,,En ik wil vooral heel veel zwemmen en lekker op vakantie gaan."

Maud van Dongen (18) was ook aanwezig bij De Langspier om zich onder te dompelen in het frisse water. En dit beviel haar goed. ,,Ik voel me prima, ondanks dat ik maar twee uurtjes heb geslapen." De duik zorgde voor de broodnodige verfrissing. ,,Dat is wel nodig, want ik heb nog een nieuwjaarsborrel en een etentje vandaag", lachte ze. ,,En ik kan de hele week nog slapen…"

ÉÉN GOED VOORNEMEN...

Ook Maurice voelde zich opperbest toen hij zich afdroogde. ,,Volgend jaar doe ik weer mee. En ik roep bij dezen de hele wijk Sparrenlaene op om ook mee te doen." En dat is dan ook meteen het enige voornemen dat hij de komende periode heeft. ,,Want", zo zei hij, ,,ik doe niet aan goede voornemens…"

Afbeelding
Met 8 graden Celsius op de thermometer en een waterig zonnetje was het op Nieuwjaarsdag relatief zacht. Maar  onderduiken in het zwemwater van recreatiepark De Langspier vergt toch de nodige moed. (Foto's: Albert Stolwijk).