Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

AGGEMARVANHUISAF BAND IMPONEERT MET FENNE EN HENNY

Swingend afscheid van het jaar 2017

Terwijl op NPO 2 de Top 2000 in volle gang was, vertolkte De Aggemarvanhuisaf Band op de voorlaatste dag van het oude jaar tal van pophits uit de eindejaarslijst live in grand café Rembrandt. In een anderhalf uur durend optreden gaven de vocalisten Fenne van Wuijtswinkel en Henny van den Boom een extra dimensie aan de klanken van het blaasorkest. Coverband Mr. C zorgde voor een heerlijk toetje toe.

Alle kaartjes voor het jaarlijkse optreden van het Boxtelse blaasorkest gingen van de hand voor de muzikale uitsmijter van het jaar. Het glaasje bubbels dat bij de prijs was inbegrepen, vond bij binnenkomst gretig aftrek. Met moderne én klassieke hoogtepunten uit het pop-repertoire gaven bandleider Sjef van Weert en de muzikanten van De Aggemarvanhuisaf Band een fraai visitekaartje af.

MOOI CONTRAST

Jaarlijks nodigt het orkest andere vocalisten uit voor een gastoptreden tijdens het Oudjaarsbal. De keuze voor het zoetgevooisde stemgeluid van Fenne van Wuijtswinkel was een schot in de roos. Ze kroop net zo makkelijk in de huid van Amy Winehouse (Valerie) als van Withney Houston (I Wanne Dance With Somebody). De Boxtelse liet horen dat zij niet voor niets door theaterdiva Karin Bloemen is uitverkoren om in maart met haar een nummer te vertolken in het Bossche Theater aan de Parade. Rocker Henny van den Boom, die ook de presentatie van het optreden verzorgde, vormde daarmee een mooi contrast. Hij vertolkte onder meer Demasiado Corazon van Mink DeVille en Zwart Wit van Frank Boeijen. Gezamenlijk brachten de vocalisten op overtuigende wijze Iedereen Is Van De Wereld (The Scene) ten gehore.

REGIOBAND

Vanaf elf uur stonden de regionale coverband Mr. C in de spotlights van grand café Rembrandt. De formatie die eerder optrad onder de naam G@zzerop! wordt gevormd door onder meer muzikanten uit Boxtel, Liempde en Olland en stuwde de gezellige en uitgelaten sfeer van het Oudjaarsbal naar een nog grotere hoogte.

De Aggemarvanhuisaf Band bereidt zich nu voor op het jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert (zondagmiddag 20 januari) en het Waggelpodium (carnavalszaterdag 10 februari); beide activiteiten vinden ook plaats in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Medio april is er voorts een optreden in samenwerking met het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie. Het is een van de activiteiten in het kader van het 110-jarig bestaan van de muziekvereniging.

FOTO BOVEN: Met een anderhalf uur durende muziekshow luidde De Aggemarvanhuisaf Band op de voorlaatste dag van het jaar muzikaal 2017 uit. (Foto: Hans van Doorn).


Dansen in De Rots

Dansen op muziek van de formaties New Harvest en Stardust Live. Dat staat zondag 7 januari vanaf 14.00 uur op de agenda in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel. Beide formaties brengen een uitgebreid en gevarieerd repertoire ten gehore met populaire hits uit de jaren zestig tot heden. De dansmiddag duurt van 14.00 tot 18.00 uur. Toegangskaarten kosten in de voorverkoop zes euro, aan de zaal dient acht euro betaald te worden. Meer informatie: John Kersch, telefoon 06-44 18 10 34.

Zittingsavonden Ploegers

Prinsenvereniging De Ploegers houdt maandag 8 januari tussen 19.30 en 20.30 uur de verkoop van kaartjes à 10 euro voor de zittingsavonden in zaal Het Hof aan de Nieuwstraat. Per persoon worden maximaal vier kaarten verkocht voor vrijdag 19 en zaterdag 20 januari. Voor de koldershow van donderdag 18 januari geldt een maximum van acht kaarten per persoon; 65-plussers en mindervaliden betalen de helft. Tijdens de voorverkoop zijn ook tickets voor de jeugdzittingsavonden op 12 en 13 januari verkrijgbaar.

1+1=11 Sjow Gemonde

De jeugdprins van het Gemondse carnavalsrijk Mullukzuipertjesland wordt zondag 7 januari geïnstalleerd tijdens de 1+1=11 Sjow. Die wordt vanaf 13.44 uur gehouden in zaal Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg. Naast de jeugdprins, worden ook de burgemister, de wijze raad en de dansdurskes benoemd. Bovendien worden de prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd bekendgemaakt. Tijdens de feestmiddag kan jeugd met talent het podium betreden. Van zang tot goochelen, allerlei acts zijn welkom.

Henny van den Boom en Fenne van Wuijstwinkel zorgden voor de vocale  inbreng tijdens het uitverkochte Oudjaarsbal in grand café Rembrandt. (Foto: Hans van Doorn).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding